Google Haritalar, kazaların önüne geçecek yeni özelliğe kavuşuyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar, kazaların önüne geçecek yeni özelliğe kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google Haritalar uzun bir zamandır beklenen özelliğe uzun bir bekleyişin ardından kavuşuyor. Artık rotalar, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına oluşturulacak. 

Dünyanın en popüler harita uygulamalarının başında gelen Google Haritalar yakın zaman içerisinde kullanıcı odaklı yeni bir özellikle güncellenecek. Bu yılın ilk aylarında rotasyonlar için yenilikler getireceğini belirten Google, elde edilen raporlara göre iki nokta arasında en hızlı rota yerine daha çevre dostu ve ez enerji harcayan noktalar önerecek. 

Google Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunulduGoogle Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunuldu

Google Haritalar, kazaya müsait alanlardan uzaklaştıracak

Google Haritalar uygulaması, trafik kazalarını önlemek adına kullanıcıyı sert fren yapılan yerlerden uzak tutacak. Örnek vermek gerekirse bir sürücü yolda ani frene bastığında arkada bulunan araba bir anlık dalgınlığa kapılır araca çarpabilir. Bu şekilde diğer araçlarda kazaya dahil olabilir ve bunun sonucu olarak da zincirleme kaza denilen olay gerçekleşir. İste ABD merkezli bu şirket, bu tür kazaların önüne geçmek adına akıllıca bir düşüncesini sundu. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google test ettiği bu özellik ile ilgili şunları aktardı; "Örneğin insanların güneş parıldamasına doğru araba kullandıkları sırada günün belirli saatinde bir rota boyunca ani frenleme olaylarında artış olursa, sistemimiz bu olayları algılayabilir ve alternatif rotalar sunabilir. Yeni özellik hem iOS, hem de Android platformundaki Google Haritalar’da kullanılabilecek” dedi.

Google, bu özellikten faydalanmak adına akıllı cep telefonlardaki ivmeölçer ve jikroskop sensörlerini kullanacak. Mobil cihazlarda söz konusu bu sensörler Google Haritalar’da ani yavaşlama ve frenlemenin olduğu yol alanlarını tespit edecek. Fakat Google sensörlerin pek de güvenli olmadığını, ek olarak da yapay zekadan da faydalanılacağı dile getirildi. Google Haritalar uygulamasının bu yeni özelliği hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandıGoogle Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandı
Google Haritalar'a karanlık mod geliyorGoogle Haritalar'a karanlık mod geliyor
Google Haritalar artık demiryolu geçitlerini gösteriyorGoogle Haritalar artık demiryolu geçitlerini gösteriyor

PAYLAŞ