Google Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandı - Haberler - indir.com

Google Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 22:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google, dijital ödeme sistemi olan Google Pay ile harita uygulaması Haritalar’da iyi bir iş birliği gerçekleştirmiş ve kullanıcıların uygulama üzerinden toplu taşıma ve park yeri ücretlerini ödemeyebilmesine imkan tanıyacak. Ancak şuan için bu özelliğin Türkiye’de kullanılamayacağını belirtelim. Dünyanın en popüler navigasyon ve harita servislerinden birisi Google Haritalar, hem özel araç hem de toplu taşıma araçları kullanan kullanıcılar için iki önemli özelliğe daha kavuşuyor. Kullanıcılar artık bir otoparka giderken veya toplu taşıma aracına giderken ödemeyi direkt bir şekilde Google Haritalar’da yapabilecekler.

Google tarafından yapılan ekran görüntüsü paylaşımlarıan göre Google Haritalar’da bir otomatik için rota oluşturursanız, hemen altında park ücreti öde butonu yer alacak. Bu butona bastığınızda ise Google Pay’de kayıtlı olan ödeme yöntemini kullanarak ne kadar süre park edeceğinizi sisteme girerek ücreti ödeyebileceksiniz.

Google Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldiGoogle Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldi

Google Haritalar’a önemli özellikler geliyor

Diğer yandan toplu taşıma ücreti ödeme özelliği sayesinde ise Google Haritalar’da bir konuma doğru rota oluşturduğunuz zaman karşınıza toplu taşıma ile gitme seçeneği de yer alıyor. Bu seçeneğin yanında ise öde butonu yer alıyor. Bu butona bastığınızda söz konusu yolculuğun ücretini daha toplu taşıma aracına binmeden ödemiş olacaksınız. Google’ın açıklamalarına göre şirket söz konusu bu özellik için dünya genelinde 80’den fazla toplu taşıma şirketi ile iş birliği yapmış durumda. Tam olarak hangi şehirlerde kullanıma sunulduğu henüz açıklanmazken, şuan için sadece Android uygulamasında yer alıyor.

Otopark ücreti ödeme özelliği ise şuan da ABD’deki 400’ün üzerinde şehirde kullanıma sunulmuş durumda. Otopark ve toplu taşıma ödeme sistemleri avrupa ülkelerinde yaygınlaşmaya devam ederken, Google’ın bu hamlesinin ülkemiz için gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Ancak gelse bile yakın zamanda beklenmediğini belirtelim.  


Google Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunulduGoogle Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunuldu
iOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyoriOS 14.5 ile alakalı Apple Haritalar'a yeni özellik geliyor

PAYLAŞ