Google Haritalar İçin İki Yeni Özellik - Haberler - indir.com

Google Haritalar İçin İki Yeni Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-28 12:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın başarılı ve popüler servislerinden birisi olan Google Haritalar uygulamasına yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise her gün toplu taşıma araçları kullanan kullanıcılara yönelik büyük bir yardımda bulunması beklenen iki yeni özellik Google Haritalar için yayınlandı. Gelen bu yeni özelliklerden ilkine bakacak olursak, otobüsler için canlı trafik durumu ile kalabalık oranının tahminleri oluyor. Google Haritalar ile kullanıcılar otobüslerin geçişlerini daha iyi planlaması için yardımda bulunacak. Ayrıca gerçek zamanlı trafik koşulları sebebiyle toplu taşıma zamanlamalarında çeşitli sapmalar olabiliyor. Bu yüzde Google Haritalar kullanıcılar direkt bir şekilde toplu taşıma yoğunluk durumu verisi paylaşan altyapıdan gerçek zamanlı destekleyecek.

Google Haritalar İçin Önemli Yenilik

Google Haritalar Üzerinden Liste Nasıl Oluşturulur ve Paylaşılır?Google Haritalar Üzerinden Liste Nasıl Oluşturulur ve Paylaşılır?

Gelen bir diğer ikinci özellik ise Haritalar artık tren, otobüs yada metroların geçmiş sürüş deneyimlerine göre kalabalık durum oranları oluşturulacak. Bu sayede otobüse binmeden veya gelecek olan seferin kalabalık olma durumunu daha önceden tahminler ile Google Haritalar üzerinde görebileceksiniz. Daha çok aktarmalı seyahatleri tercih eden ve uzun mesafe giden yolcular için bu özelliğin oldukça hayat kurtarıcı olacağını söyleyebiliriz.

Google Haritalar için yayınlanan bu yeni özellikler bugün itibariyle Haritalar Web sürümüne dahil olurken, ayrıca Android ve iOS uygulamaları için de yayınlanmış oldu. Piyasada yer alan moovit adlı otobüs uygulamasında yer alan bu özelliklerin Google tarafından kendi haritalar uygulamasına dahil edildiğini rahat bir şekilde söyleyebiliriz.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı VerecekGoogle Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı Verecek
Yeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri ÖdüllendirecekYeni Google Haritalarda İşletmeler Müşterileri Ödüllendirecek

PAYLAŞ