Google Haritalar Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-15 13:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası çapta hizmet veren Google arama motoru olarak başladığı yolda birçok yol kat ederek şu anda internet, yazılım ve bilgisayar alanında hizmet etme yolunda ilerliyor. Birçoğumuzun kullandığı Android mobil alanında ve akıllı bilgisayarın her alanında hizmet veren Google Youtube'den tutunda, AdSense, AdWords gibi alanlarda da hizmet vermekte. Bu saydıklarımızdan birçoğunu ya kullanmışsınızdır ya da ne işe yarıyor diye en azından bakmışsınızdır. Google Haritalar hem masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlarda hem de tabletlerde ve akıllı telefonlarda hizmet verebilen bir uygulamadır. Google Haritalar sayesinde istediğiniz yeri, adresi arayarak bulunduğunuz yere göre bir kilometre alabiliyor ve adrese doğru yönlendire biliyor. Bu uygulamayı kullandığınız zaman hafızasında tuttuğu bu adresi silmek ise mümkün. Şayet önceden aradığınız ya da gitmek istediğiniz adresi bir başkaların görmesini veya bilmesini istemiyorsanız silebilmeniz mümkün.

 Her site ya da uygulamalarda nasıl ki geçmişi silmek mümkünse Google Harittalar'da da geçmişi silmek mümkün. Özelliklede yoğun bir şekilde Google Haritalar kullanıcı iseniz şayet geçmişi baya kabarak bir Google Haritalar uygulamasına sahipsiniz demektir. Etrafınızdaki meraklı insanların geçmişinize bakmanızı istemiyorsanız şayet Google Haritalar uygulamasında ciddi bir temizlik yapmanız gerektiğini söylemem gerek. Şayet yoğun bir Google Haritalar  kullanıcısı iseniz geçmişi temizleme işlemini size anlatacağım. Birinci yapacağınız işlem, Google Haritalar Uygulaması'nı açarak sol üstteki üç çizgiye tıklayıp menüye girmek olacaktır. Zaman çizelgesini seçtikten sonra Gün, saat şeklinde gidilen rota gözükecektir. Karşınıza çıkacak olan mini haritada daha önceden gitmiş olduğunuz rotalar çizgilerle size gösterilecektir. Ardından yapacağınız bir diğer işlem ise herhangi duraklardan birisini seçip yeni menüdeki düzenle komutuna veya zamanı, tam yerini değiştirin. Şayet kimsenin sizin izlemenizi istemiyorsanız tekrardan sağ üsteki üç noktalı menüyü açıp ayarlara ulaşarak, karşınıza çıkacak olan pencereden konum geçmişi seçeneğini kapatarak tamamen silme ve temizleme yapmış olacaksınız. Bu şekilde izlemiş olacağınız yol sayesinde seyahatlerinizde kimse sizi göremeyecek.   

.