Google Haritalar, COVID-19 verilerini göstermeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Google Haritalar, COVID-19 verilerini göstermeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-07 15:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider ismi Google, Haritalar uygulamasına yakın zaman içerisinde COVID-19 salgınının nerelerde var olduğunu izlenmesini sağlamak için yeni bir özellik eklemeyi planlıyor. Üretici şirket, artık basit bir harita görüntüleyicisinden çok daha fazla özelliklerle donatılan Haritalar uygulaması için oldukça faydalı bir özellik üzerinde çalışıyor. Yapılacak olan bu yeni, güncelleme ile beraber Google Haritalar uygulaması üzerinden COVID-19 salgınının hangi bölgelerde ne kadar yoğunlukta olduğunu takip etmek mümkün hale gelecek. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgının patlak verir vermez arama motorunda ve diğer uygulamalar üzerinde COVID-19 ile ilgili istatistikler paylaşmaya başlayan şirket, şimdi ise çok daha kapsamlı verileri Haritalar uygulamasına getiriyor. 

Google Haritalar, COVID-19 verilerini göstermek için güncellenecek

Elde edilen tüm bu bilgiler, yeni özellikler yayınlanmadan önce ortaya çıkarmasıyla bilinen tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong tarafından paylaşıldı. Wong tarafından aktarılan bilgilere göre, yenilenen Haritalar uygulaması belirli bir ülke, bölge veya eyalet içerisindeki COVID-19 salgınlarının sayısını da gösteriyor. Üstelik söz konusu bu veriler, vakaların arttığı ve azaldığı durumlara göre gerçek zamanlı olarak yenilenerek kullanıcılara güncel bilgiler sunacak. 

Google Görseller'e yeni arama seçenekleri geldiGoogle Görseller'e yeni arama seçenekleri geldi

Aynı zamanda Google’ın Haritalar’da kullandığı verileri ise Wikipedia, The New York Times, Johns Hopkins Üniversitesi ve Brihanmumbai Municipal Corporation’dan aldığının da altı çizildi. Bu anlamda yeni gelen güncellemeyle beraber trafik, toplu taşıma ve diğer bilgilere ek olarak bir de COVID-19′la alakalı bilgilere doğrudan Google Haritalar üzerinden ulaşmamız mümkün olacak. Yalnız bu noktada Google’ın her ülke için tüm şehirlerdeki verileri özel olarak görüntüleyebilme imkanını sadece ABD’de mi yoksa tüm ülkelerde mi kullanıma sunacağı belli değil.

Başarılı şirket Google, bu yılın ilk aylarında ortaya çıkan COVID-19 salgınının ardından Haritalar uygulamasına bir takım özellikler eklemişti. Örnek vermek gerekirse, kullanıcıları her halükarda maske takmaya teşvik etmenin yanı sıra uygulama, ilk müdahale ekipleri için de güvenli otel odaları gösteriyordu. Son güncellemeyle de şirket, insanları salgına karşı bilgilendiren servislerine bir yenisini daha eklemiş olacak. Google COVID-19 ile ilgili yaptığı bu yenilikler ile beraber kullanıcılarına bir takım kolaylıklar sağlamaya yönelik hareket ediyor. İlk günden bu yana bu konudaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 


İlgili uygulamalar
Google, Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri olarak %5'lik zam yapıyorGoogle, Türkiye Yasal İşletme Maliyetleri olarak %5'lik zam yapıyor
Google Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzediGoogle Asistan, Kısayollar desteği ile Siri'ye benzedi
Google Haritalar, trafik sıkışıklıklarını daha başlamadan tahmin etme özelliği kazandıracakGoogle Haritalar, trafik sıkışıklıklarını daha başlamadan tahmin etme özelliği kazandıracak

PAYLAŞ