Google Hangouts, Android'e de Video Mesaj Özelliğini Getirdi - Haberler - indir.com

Google Hangouts, Android'e de Video Mesaj Özelliğini Getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-21 13:11:33
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Google tarafından üretilen mesajlaşma servisi olan Hangouts pek çok yeniliğe ev sahipliği yapmaktadır. Google mesajlaşma servisini yenilemek için teknolojiyi takip ediyor ve kullanıcılarına daha kaliteli servis sunmak için elinden gelenin fazlasını yapıyordur. Son zamanlarda tüm sosyal ağlarda olan görüntülü mesajlaşma özelliği artık Hangouts?da da bulunmaktadır.

Hangouts Video iOS'tan Sonra Android'te
Google yaptığı güncellemelerle birlikte artık Hangouts servisinde de görüntülü mesajlaşmanın olacağını bir süre önce söyledi. IOS veri tabanlı cihazlarda kullanılabilen bu özelliğin Android veri tabanlı cihazlarda da kullanılması için bir süredir hazırlık yapan Google, artık android cihazlarında da Hangouts üzerinden görüntülü konuşmanın yapılabileceğini açıkladı. Uzun süredir IOS cihazlarında görüntü kaydetme ve paylaşma özelliğinin bulunduğu zaten bilinmektedir.

Hongouts Görüntülü Mesaj
Google Hongouts servisini güncelleyerek artık burada bulunan kullanıcıların da görüntülü mesaj paylaşması için yolu açtı. Ancak burada görüntülü mesaj denilince akla Facebook?ta olduğu gibi video araması ve konuşması aklınıza gelmemelidir. Görüntülü mesajdan kastedilen, mesajınızı görüntülü olarak kaydedip, karşı tarafa göndermenizdir.

Görüntülü Mesajda ve Grup Konuşmalarında Yapılan Yenilikler
Google hizmet alanının her geçen gün daha da geliştirerek kaliteli ve özgün hizmet vermeye çalışmaktadır. Hongouts üzerinde yaptığı bir güncelleme ile hem IOS hem de android cihazların görüntülü mesajlaşmasına olanak sağlayan Google, şimdi de kurmuş olduğunuz gruplara özel paylaşma linklerinin yapıldığını ifade etti. Hongouts mesajlaşma servisinde grupların da mesajlaşmasına izin veren Google, önceleri Hongouts üzerinden yapılan grup konuşmalarında tek tek gruba katılmasını istediğiniz kişilere davet göndermeniz gerekiyordu. Son yapılan güncellemeyle birlikte artık terk tek davet gönderme devri bitti. Bunun yerine her gruba özel davetiye linki oluşturulmaya başlandı. Kısa ve hızlı çözüm sunan uygulama ile Google pek çok kişinin yaşamını konforlu hale getirmeyi başardı. Gruplara kişi davet etmek, daha doğrusu grup linki oluşturmak için grupların ayarlar bölümünde görülen bu linki karşı tarafa gönderdiğiniz an kişi gruba dâhil olmuş olacaktır. Bu özellik az sayılı gruplar için olmasa da 50-60 kişilik grupların hayatını hızlandıracak özelliğe sahiptir.

 





PAYLAŞ