Google haksız rekabet suçlamalarıyla yeniden karşı karşıya - Haberler - indir.com

Google haksız rekabet suçlamalarıyla yeniden karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylarda teknoloji pazarında haksız rekabet yaptığı iddia edilen Google yeni bir soruşturmayla gündeme geldi. Yeni soruşturmasında da aynı suçtan yargılanacak olan Google’ın haksız rekabet için ortam hazırladığı yönünde iddialar da mevcut. Her geçen gün adı farklı bir olaya karışan teknoloji firmasına 25’in üzerine avukatın soruşturma açacağı söyleniyor. Konuyla ilgili avukatlardan henüz bir açıklama gelmemiş olsa da önümüzde haftalarda olayın detaylarının aktarılması bekleniyor.

Açılacak soruşturma hakkında bilgiler çok az olsa da, teknoloji firmalarının elinde çok fazla güç bulundurduğu korkusuyla ilgili olarak başka soruşturmalarında olduğu bilinmekte.

Eski Google Mühendisi, Şirketi Cinsiyetçilik ve Irkçılık İle SuçluyorEski Google Mühendisi, Şirketi Cinsiyetçilik ve Irkçılık İle Suçluyor

Google her sene soruşturmalarla ceza ödüyor

Google, AB komisyonunun kendisine kestiği cezayı reddetti

Amerika Birleşik Devletleri’nde bildiğiniz üzere Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin karşılıklı olarak anlaşma sağladıkları ender konular vardır. O konulardan biri ise, bir ya da iki şirketin hem interneti, hem de teknolojiyi kontrolü alında bulundurması. Bu konuya karşı korkuyla bakan yöneticiler daha önce Google’ı milyon dolarlık cezalar ödemek zorunda bırakmışlardı.

Bildiğiniz üzer bu senenin başında antitröst alt komitesi Apple, Amazon, Facebook ve Google ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Mayıs ayında ise Adalet Bakanlığı Google karşı olarak antitröst soruşturması başlatmıştı.

Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza!

Dünyanın teknoloji ve yazılım devi şirketleri arasında yer alan Google ise kendisine karşı açılan her soruşturmada milyonlarca dolar ceza ödüyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde şirket ödediği yüksek ceza rakamlarıyla epey konuşulmuştu.

Açılan soruşturmalarla ilgili açıklama yapan Google sözcüsü Jose Castaneda; şirketin sunmuş olduğu hizmetin her gün milyarlarca insana yardım ettiğinin altını çizerek, şirketin tüketiciler için daha çok seçenek oluşturduğunu ve ülkenin genelinde ki küçük işletmeleri de desteklediğini vurguladı. Şirketin işinin sürekli değişen teknoloji sektörü ile ilgili olan soruları yanıtlamak olduğunu dile getiren Jose Castaneda “Avukatların geneli dahil düzenleyicilerle yapıcı bir şekilde çalışmaya davet ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.


4,3 Milyar avro ceza yiyen Google'dan ilk açıklama geldi!4,3 Milyar avro ceza yiyen Google'dan ilk açıklama geldi!
Google'a Rekor Bir Ceza GeldiGoogle'a Rekor Bir Ceza Geldi

PAYLAŞ