Google haksız rekabet davasında okları Bing'e çeviriryor - Haberler - indir.com

Google haksız rekabet davasında okları Bing'e çeviriryor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 10:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Çevrimiçi arama konusunda haksız üstünlük sağladığı nedeniyle adına ardı ardına açılan davalarla başı dertte olan Google yetkilileri davaların gerekçesini sorgulatacak türden bir savunma yaptı. Google avukatının yaptığı savunmaya göre, şirketin en büyük rakiplerinden biri olan bir arama motorunda en çok aratılan kelime 'Google'.

Arama motoru piyasasını domine etmesi gerekçesiyle senelerdir ateş altında olan Google, geçtiğimiz dönemlerde aynı nedenden dolayı AB’de bir davayla karşı karşıya kalmıştı.

Google Meet, uzun zamandır beklenen özelliği sunuyorGoogle Meet, uzun zamandır beklenen özelliği sunuyor

Kullanıcıların, başka arama motoru alternatiflerini tercih etmediğini bunun yerine Chrome’u tercih ettiği yönünde savunma yapan şirket bu fikri, Bing üzerinden yapılan en popüler aramanın ‘Google’ olmasıyla destekledi.

Google'a 268 Milyon Dolarlık Para Cezası            

Dün Bloomberg’de yayımlanan bir habere göre Google’ın ana şirketi olan Alphabet’in bir avukatı; Microsoft tarafından geliştirilen arama motoru Bing’de kullanıcıların en fazla aradıkları kelimenin ‘Google’ olduğunu destekler nitelikteki kanıtları AB Genel Mahkemesi’ne sundu. 

Şirket bunu kullanıcıların Google’ı cihazlarında varsayılan seçenek olduğu için değil piyasadaki alternatiflerine göre daha çok tercih edildiğini kanıtlamak için kanıt olarak götserdi. 

Alphabet’in avukatı Alfonso Lamadrid, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bing'deki en yaygın arama sorgusunun açık ara Google olduğunu gösteren kanıtlar gönderdik. İnsanlar Google'ı mecbur oldukları için değil, istedikleri için kullanıyorlar. Google'ın genel aramadaki pazar payı, kullanıcıların %95'inin Google'ı rakip arama motorlarına tercih ettiğini gösteren tüketici anketleriyle tutarlıdır.” 

Microsoft tarafından geliştirilen Bing; aynı zamanda Edge tarayıcısında da varsayılan olarak karşımıza çıkıyor.

AB'nin Google'a açtığı dava, şirketin arama motorunu Android cihazlarda "haksız bir şekilde" kullandığına ve bu cihazlarda varsayılan seçenek haline getirmesiyle sektördeki rakiplerini zora soktuğu yönünde karar vermiş ve şirketi 5 milyar dolarlık cezaya çarptırmıştı. Bu duruma itiraz eden şirket şu anda, 5 milyar dolar tutarındaki cezaya itiraz ediyor.


Google'dan iOS 15 güncellemesiGoogle'dan iOS 15 güncellemesi

PAYLAŞ