Google Hakkında Merak Edilen Her Şey - Haberler - indir.com

Google Hakkında Merak Edilen Her Şey

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-13 15:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google, çıkışıyla beraber insanların hayatında büyük bir etki yarattı. Dünya çapında kullanılan ve kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Google'a dair merak edilen birçok soru konu bulunuyor. Google'ın kuruluşundan itibaren geçmişine ve bugününe bakarsak; Google Sergey Brin ve Larry Page tarafından 4 Eylül 1998 yılında kuruldu. Kuruluşundan sonra yöneticiliği ise Sundar Pichai üstlendi. Kurulmasıyla beraber ilk arama motoru olarak da tarihe geçti. İnsanlar tarafından kullanılmaya başlandığı tarih ise 19 Ağustos 2004 olarak bilinir. Larry Page, Sergey Brin ve Eric Schmidt, bu tarihrten itibren 2024 yılına kadar birlikte çalışmak için bir anlaşma imzaladı. Kurucular Sergey Brin ve Larry Page Google'ı araştırma projesi olarak tasarlayıp kurdular ve Google şu an dünyada en çok kullanılan arama motorlarından biri haline geldi.

Şirketin merkez ofisi, kuruluşundan 1 yıl sonra yani 1999 yılında Palo Alto, Kaliforniya'ya taşındı. 2000 yılında da, Page ve Brin tarafından ortaya atılan bir düşünce ile anahtar sözcükleri temel alan bir reklam satışına başladı. Reklam satışı gerçekleştirilirken, sayfa tasarımının yalın kalması ve hızlı erişimin kaybolmaması adına düz metin içerisinde kalmasını da özen gösterilir.  Google, kurulmasıyla beraber oldukça hızlı bir şekilde büyüme kaydetti. Bu büyüme şirketin, satın almalara ve yeni ortaklıklara imza atmasını sağladı. En çok kullanılan arama motorlarından biri olarak bilinen Google kullanıcılarının günlük verilerinin 24 petabayt olduğu söyleniyor. Aynı zamanda dünya çapında bir milyondan fazla sunucuda çalışıyor ve bir milyardan fazla arama verisi işliyor.

Google sadece arama motoru olarak kalmayıp, farklı alanlarda da insanlara hizmet etmeye başladı. Bunlardan bazıları, çevrimiçi verimlilik yazılımı Gmail, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi servisler. Bunların dışında, mobile girerek Andorid işletim sistemini de insanlara sundu. Google Chrome OS,15 Haziran 2011 tarihinde Samsung 5 serisi ile kullanılmaya başlandı. Google popüler e-posta servisi Gmail'in yanı sıra Google Drive gibi bulut depolama seçenekleri de sunmakta. Yalnızca arama motoru olarak kalmayan Google, Google Glass, Google Nexus gibi hizmetleri sunmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra şimdi de, kullanıcılarına Siri'nin rakibi olarak görülen Google Assistant hizmeti de sunuyor.





PAYLAŞ