Google Haberler Yeni Tasarımına Kavuştu - Haberler - indir.com

Google Haberler Yeni Tasarımına Kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın arama servisleri arasında yer alan Google Haberler web site bölümü yeni tasarımına kavuştu. Google Haberler ile kullanıcılar birçok haber kaynağının içeriklerine tek bir bölümden ulaşabiliyorlar ve kolay bir şekilde haber okuma işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Özellikle sık olarak ziyaret edilen web sitesi olmasa bile Google bu bölümünü geliştirmeye devam ediyor. Popüler ve sıcak haberlerin listelendiği bu bölümün tasarım noktasında değişikliğe giden Google oldukça kaliteli bir temizlik yaparak tasarımını en işlevsel ve kullanışlı bir hale getirdi diyebiliriz.

Google Haberler sitesinin ana unsurları ve özelliklerine dokunmayan ve değişiklik yapmayan Google, ekranda yer alan dağınık yapıyı yok ederek bu noktada oldukça iyi bir temizlik yapmış diyebiliriz. Arama sonuçları sayfası yeni bir görünüme kavuşmuş ve mavi bağlantıları ile makale kesitlerinin kaldırıldığı kısıma benzeri içerikleri ve hikayeleri gruplayan bir sistem getirmiş durumda. Bu noktada daha derinlenlemesine bakmak isteyen kullanıcılar için ise etiketler bölümü kart görünümü şeklinde tasarlanmış durumda. Tasarım değişiklikleri arasında tıklanan bağlantının yeni sekmede açılması olanağıda yer alıyor.

Bu yeni tasarım ile beraber artık kullanıcılar ekranın sol alanında yer alan menüleri kendilerine göre kişiselleştirebilecekler. Bu noktada 'Bölümleri Yönet' yazısına tıklamak yeterli olacak ve yeni bir aram terimi eklemek yada bir başlık adlandırma işlemleri buradan kolay bir şekilde yapılabilecek. Kullanıcıların ilgilendikleri sıra dışı konuların takip edilmesi ise bu noktada basit bir hal alıyor diyebiliriz. Yeni tasarımı ile kullanım deneyimi bir üst kademeye çıkartılan Google Haberler'e daha ne gibi yenilikler sunulacak göreceğiz.





PAYLAŞ