Google Haberler Avrupa'da Yasaklanıyor mu? - Haberler - indir.com

Google Haberler Avrupa'da Yasaklanıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 08:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Google'ın popüler hizmetlerinden birisi olan Haberler, Avrupa'da yasaklanıyor mu? Avrupa'da çıkacak olan yeni yasa ile birlikte Google Haberler uygulaması da dahil olmak üzere birçok içerik platformu ağır yaptırımlara maruz kalacak. Hatta bu yaptırımlar sonucunda içerik platformları Avrupa taraflarından çekilmek zorunda kalabilir. 

Google, çok yönlü Berlin ofisini açtı

Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemesine Google'dan ilginç uyarı!Avrupa Birliği'nin yeni düzenlemesine Google'dan ilginç uyarı!

Avrupa'da yeni yasa birçok içerik platformunu etkileyecek

Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre Google Haberler, Avrupa'dan çekilebilir. Google'ın Haberler uygulamasını Avrupa'dan çekip çekmeyeceği, Avrupa taraflarında yeni çıkacak olan yasa ile karar vereceği düşünülüyor. Avrupalı kanun yapıcılar, makaleleri diğer web sayfalarında yayınladığında yayıncılara ödeme talep etme hakkı verecek bir yasa üzerinde çalışmalar yürütüyor. Bu yasa gelirse eğer, Google'ın yanı sıra, dünya devi Facebook gibi makaleler yayınlayan tüm platformlarda etkilenecektir.

Google şirketinin Avrupa taraflarındaki politikaları müdürü Bloomberg'e Haberler uygulamasının, kabul edilen yasaya doğrudan cevap olarak Avrupa taraflarından çekilebileceğini söyledi. Telif hakkı yasasının ayrıntılarının bu haftasonu bitmesi gerekiyordu. Fakat ülkeler arasındaki anlaşmazlık nedeni ile biraz gecikme yaşandı. Google, Haberler uygulamasının Avrupa tarafına kapatılması sonucunda büyük bir kazanç kaybetmeyecek. Çünkü şirket, Haberler uygulaması üzerinden doğruca kazanç elde etmiyor. Bu nedenle de finansal olarak bir zarar olmayacaktır. Fakat yayıncıların içeriklerini daha büyük kitlelere ulaştırmak amacı ile geliştirilen bir platform olduğundan, içerik üreticilerinin gelirleri bu konu yüzünden etkilenebilir. Birkaç ay içerisinde bu yasanın yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor.


Google ile Fossil'den yeni anlaşma gelebilir!Google ile Fossil'den yeni anlaşma gelebilir!
Google Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği GeldiGoogle Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği Geldi
Google'a Rekor Bir Ceza GeldiGoogle'a Rekor Bir Ceza Geldi

PAYLAŞ