Google, Haber Siteleri için Google News Publisher Center'ı Duyurdu - Haberler - indir.com

Google, Haber Siteleri için Google News Publisher Center'ı Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google, Google Haberler servisini daha kullanışlı hale getirmek amacıyla yeni ürünü Google News Publisher Center'ı duyurdu. Bu ürün sayesinde yayıncı kuruluşlar, site yapıları üzerinde değişiklik yapabilecekler.

Arama sonuçlarında içeriklerinin görünmemesinin nedenini, yayıncıların web site yapılarında yaptıkları değişikliklere ve yayıncıların farkına varmadan sitelerinin evrilmesine bağlayan Google, bu soruna önlem olması amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Google Haberler geçmişinin kontrol edilmesine imkan tanıyacak Google News Publisher Center, sürekli güncellenen haber sitelerinde yapılan değişikliklerin, yayıncı tarafından Google gözüyle görülebilmesini sağlayacak.

Google News Publisher Center

Ayrıca yayıncılar Google News Publisher Center üzerinden haber sitelerindeki detayları güncelleyebilecekleri gibi sitenin görünen adını değiştirme veya içerikleriyle alakalı etiketleri atayabilecekler.

Buna ek olarak sitelerine yeni bölüm ekleyerek yapı değişikliğine giden yayıncılar, yeni servis üzerinden doğrudan URL'leri düzenleme ve belirli konulara sahip bölümlerine isim vermek imkanına da sahip olacaklar. Bu sayede de yeni adlandırdıkları sayfaları ön plana çıkarma şansı bulacaklar.

İçeriklerin görüntülenmesi konusunda sorun yaşayan Google Haberler servisi yayıncıları için sunulan yeni Google servisi Google News Publisher Center, şimdilik sadece ABD'de geçerli. Ancak Google'dan yapılan açıklamaya göre yeni servis ilerleyen günlerde diğer ülkeler içinde kullanıma açılacak.





PAYLAŞ