Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor       - Haberler - indir.com

Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google I/O etkinliğinde ilk gün oldukça hareketli geçti. Pek çok farklı özellik ve sistem hakkında bilgiler paylaşan Google, güvenlik ve gizlilik odaklı yenilikleriyle de dikkat çekti. 

Apple tarafından gizlilik ve güvenlik konusunda atılan adımın hemen ardından Google bu alana yönelik çalışmalarını arttırdı. Öyle ki Google I/O etkinliği kapsamında yapılan tanıtımların büyük bir kısmı, güvenlik ve gizlilik konusunda pek çok yeniliğin uygulama ve servislere geleceğini net olarak gösterdi. Yapılan tanıtımlarda 3 yeni güvenlik özelliğinin getirileceğini belirten Google, yeni bir dönemin başladığını da net bir şekilde ifade etti. Güvenlik ve gizlilik üzerine yeni özelliklerin eklenmeye devam edeceği Google servisleri, çok daha güvenli ve gizli bir kullanım sunabilecek. 

Google ve SpaceX, Stalink projesi başlatıyorGoogle ve SpaceX, Stalink projesi başlatıyor

Google Haritalar ve Fotoğraflar’a gelen gizlilik geliştirmeleri neler?

Google tarafından getirilen üç yeni özellik, Google Haritalar ve Fotoğraflar uygulamasında kullanılacak. Google Haritalar, kullanıcıların konum takibini yaparak gidilen ve ziyaret edilen yerleri kayıt altına alıyor. Bu konuda yeni bir seçeneğe sahip olacak kullanıcılar ise istediği zaman konum geçmişi üzerinden hizmet ile ilgili durumu güncelleyebilecek ve istediği şekilde değiştirebilecek. Üstelik uygulamalardaki mevcut menüye eklenen yeni bir seçenek sayesinde son 15 dakika içerisinde kaydedilen tüm verilerin tek bir dokunuş ile silinmesi de mümkün olacak. Böylece kullanıcılar kayıt altına alınmasını istemediği veriler için 15 dakika seçeneğini kullanarak kolayca geçmişin silinmesini sağlayabilecek..

Gizlilik ayarları ve 15 dakika seçeneğinin yanı sıra getirilen son yeni özellik ise kilitli dosya özelliği. Başlangıç aşamasında sadece Google Pixel modellerinde kullanılabilecek özellik, test süreçleri ile birlikte tüm Android cihazlarda desteklenecek. Mevcut özellik ile hedeflenen ise Google Fotoğraflar’daki içeriklerin kilitli dosya üzerinde toplanarak fotoğraflar ve diğer uygulamalarda gösterilmesinin engellenmesi. Kilitli dosya içerisinde yer alan içeriklere ulaşılmak istenildiğinde parmak izi ya da şifre gibi güvenlik önlemleriyle içerikler koruma altına alınacak. 

Google tarafından getirilen 3 yeni güvenlik özelliği Google Haritalar Ve Google Fotoğraflar uygulamalarına yönelik. 2 gün boyunca devam edecek Google etkinliğinde, gizlilik ve güvenlik konusunda pek çok yeni özelliğin tanıtılması bekleniyor. 



PAYLAŞ