Google Görseller'e yeni arama seçenekleri geldi - Haberler - indir.com

Google Görseller'e yeni arama seçenekleri geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 22:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google, görsel arama tarafındaki yeni lisanssız görsel arama özelliği ile kullanıcıların Google Görseller kullanımını daha detaylı bir hale getirmeye başladı. Yeni kullanıma sunulan seçenekler ile yalnızca lisanssız değil, fotoğrafçılar ya da sanatçılar tarafından lisanslı olarak internete yüklenen görseller için de arama yapılabilecek. Böylece telif hakkı olan görsellerin kullanımının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Google, lisanssız görsel arama özelliğini kullanıma sundu

Google'ın görsel arama özelliği isimlendirilebilecek Google Görseller bölümünde yapılan aramalara, iki farklı özellik eklenmiş durumda. Söz konusu bu özelliklerden bir tanesi Creative Commons lisanslı arama sonuçlarının gösterilmesi olurken, bir diğeri ise ticari veya farklı lisanslı görsellerin aranması oluyor.

Canon fotoğraf makinelerine Google Fotoğraflar desteği geldiCanon fotoğraf makinelerine Google Fotoğraflar desteği geldi

Bu özellik için Google Görseller arama sonuçları sayfasındaki Araçlar butonunda yer alan Kullanım Hakkı bölümü dahil edilmiş durumda. Google tarafından yapılan açıklamaya göre yeni lisanslama özelliği ile daha sorumlu bir görsel kullanım şekline geçiş yapılmasının önü açılabilecek.

Hatırlatmak gerekirse Google, 2018 yılında Google Görseller üzerinde yapılan aramalarda çıkan görsel sonuçlarını tam ekran gösterme özelliğini resmi olarak kaldırmıştı. Bunun ana sebebi olarak da izinsiz görsel kullanımının önüne geçilmesi olarak ifade edilmişti. Anlaşılan o ki Google'ın görsel arama motoru olarak sunduğu servis, lisans konusunda Google için ciddi bir problem oluşturuyor. Nitekim bu ve buna benzer yeni düzenlemeler, ilerleyen dönemlerde de gündeme gelmeye devam edecektir.

KAYNAK: AramaMotoru.com


Huawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecekHuawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecek

PAYLAŞ