Google, Google+ servisini kapatıyor mu? - Haberler - indir.com

Google, Google+ servisini kapatıyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 11:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformu Facebook'a rakip olmak için Google+ servisini kuran Google, yeni bir sistem açığı bulması nedeni ile verilen tarihten önce kapatma kararı aldı. 

Yenikeşfedilen bu sistem açığının 52,2 milyon kullanıcıyı etiketlediğini ifade eden Google, sistem açığının, kullanıcı hesabının gizli olsa bile bu açık yüzünden kullanıcı ismi, e-posta adresi, meslek ve yaşını üçüncü şahıslara otomatik olarak duyurduğunu belirtti. Kasım ayından bu yana bu yeni sistem açığının kullanıcıları etkilediğini söyleyen Google yetkilileri, en kısa zamanda uygulamayı kapatacaklarını ifade etti. 

Google+ Üzerinde Anketler Dönemi BaşladıGoogle+ Üzerinde Anketler Dönemi Başladı

"Google+ API'larını kapatmayı hızlandırma kararı aldık."

Daha önceden şirket tarafından yapılan bir açıklamaya göre Ekim ayında bir sistem açığı sonucu 500 bin kullanıcının belli bir süreliğine korunmasız hale gelmesinin ardından Google+ servisinin kapatılacağı belirtilmişti. Şimdi yeni keşfedilen bir sistem açığı daha eklenince bu kapatma tarihi erkene alındı. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Ürün Yönetim Başkan Yardımcısı David Thacker, "Bu yeni sistem açığının keşfedilmesiyle, Google+ API'larını (uygulama programlama arayüzlerini) kapatmayı hızlandırma kararı aldık. Bu önümüzdeki 90 gün içerisinde gerçekleşecek." şeklinde konuştu. 

Google'ın arttırılmış gerçeklik uygulaması, 250 milyon cihazda

Google sistemdeki ilk açığı Mart ayında bulmuştu

Google çalışlarının sistem açığını rutin testler sırasında bulduklarını ve açığın kötü niyetli kişilerce kullanıldığına dair bir kanıt olmadığını vurgulayan Ürün Yönetim Başkan Yardımcısı David Thacker, konu üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Öte yandan bir önceki sistem açığını Mart ayında keşfeden Google, kamuoyuna açıklamayı Ekim ayında yapması nedeni ile fazlasıyla eleştiriye maruz kaldı. Bu eleştiri karşısında açıklama yapan Google yetkilileri,gerçekleşen olayın kamuoyuna duyurulmayı gerektirecek kadar ciddi olmadığını ifade etmişti. Kapatma kararını açıklayan Google, platformun istenilen kullanıcı sayısına ulaşmadığı ve kullanıcıların istenilen kadar etkileşime girmesini sağlayamadığı nedeni ile böyle bir karar aldığını duyurmuştu. 

 


Google+'a Otomatik Video İyileştirme Özelliği Geldi! (Video)Google+'a Otomatik Video İyileştirme Özelliği Geldi! (Video)
Google+ Bugün 4 Yaşına Girdi!Google+ Bugün 4 Yaşına Girdi!
Google+ Fotoğraflar Servisi Kapanıyor!Google+ Fotoğraflar Servisi Kapanıyor!

PAYLAŞ