Google

Google "Google Plus" Konusunda Uyarıda Bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-24 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin ileri gelen isimlerinden Google şirketi tarafından tasarlanan Google Plus (Google +) 2011 yılında kullanıcıların hizmetine sunulan sosyal ve kimlik doğrulama hizmeti sunmaktadır. Google, her zaman sunduğu hizmetleri destekleyen yardımcı uygulamalar geliştirerek kendi özgün sistemini bozmadan hayatına devam eder. Google daha önce yaptığı açıklamada, kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliğini sağlamaması nedeniyle Google Plus'ı Nisan 2019 tarihinde kapatacağına dair açıklamada bulunmuştu. Güncel bilgiye baktığımız taktirde Google'ın Google Plus kullanıcılarına bir e-posta göndermesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Kullanıcılara gönderilen bu e-posta mesajın bilgilendirme amacıyla yapıldığı yönünde bilgiler mevcut. Mesajın içeriğinde ise, Google Plus'ın 2 Nisan tarihinde kapatılacağı bilgisi yer alırken aynı zamanda kullanıcıların 31 Mart 2019 tarihinden önce Google Plus'da yer alan bilgilerini yedekleyerek herhangi bir mağduriyet ile karşılaşmaması için çeşitli önlemler aldı. 

Google tarafından kullanıcılara gönderilen söz konusu e-posta'da ise şu ifadeler yer alıyor; "2 Nisan 2019'da Google+'nın tüketici sürümünün kullanıma kapatılacağını ve tüketici Google+ hesaplarındaki içeriklerin silinmeye başlanacağını hatırlatırız. Google+'daki fotoğraf ve videolarınız da Albüm Arşivinizden ve Google+ sayfalarınızdan silinecek." Google Plus uygulamasının kapatılması halinde Google tarafından geliştirilen diğer uygulamalar bu durumdan etkilenmeyecektir. Bu açıklamaları kullanıcılar ile paylaşan teknoloji devi Google; "Başka hiçbir Google ürünü (ör. Gmail, Google Fotoğraflar, Google Drive, YouTube), Google+ tüketici sürümünün kapanışı kapsamında kullanımdan kaldırılmayacaktır ve bu hizmetlerde oturum açmak için kullandığınız Google Hesabı kalacaktır. Hali hazırda Google Fotoğraflar'da yedeklenmiş olan fotoğraf ve videolarınızın silinmeyeceğini hatırlatmak isteriz."ifadelerini kullandı.

Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?

Teknoloji sektöründe oldukça etkin bir şekilde rol alan Google şirketi, güvenlik durumunu detaylı bir şekilde inceleyerek kesinlikle kullanıcıların mağdur olmamasını sağlayacak önlemler alıyor. Şimdilik bu düşüncesini, Google Plus uygulamasını kapatarak gösteren Google, gelişim göstermek adına titizlikle çalışıyor ve kullanıcılarına kusursuz bir kullanım deneyimi sunuyor. Google Plus üzerinde yaşanan bu güvenlik ihlali sorunu çözülemediği için kapatılma kararı ile karşı karşıya geldi. Kullanıcıların mağdur olmaması adına da Google, Google Plus hesapları üzerinden kullanıcılara e-posta göndererek kullanıcıların verileri kaybetmemesi adına bilgilendirme de bulundu. Google'ın gösterdiği bu davranış kullanıcıları memnun edecek bir hareket olarak görülüyor. 


İlgili uygulamalar
Google Plus İçin Üzücü Karar AlındıGoogle Plus İçin Üzücü Karar Alındı
Google Plus hesabı nasıl silinir?Google Plus hesabı nasıl silinir?

PAYLAŞ