Google Gmail servisinin güvenliğini arttırıyor - Haberler - indir.com

Google Gmail servisinin güvenliğini arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-18 13:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google kullanıcı güvenliğini artırmak adına servislerine yönelik yeni kararlar almaya devam ediyor. Şimdi ise almış olduğu yeni bir karar ile Gmail güvenliğini artırmak istiyor. Bu yeni yöntem ile beraber kullanıcıların bütün Google hizmetlerindeki güvenliği de artmış olacak. Günümüzdeki en önemli güvenlik unsurlarından birisi ise hesap güvenliği oluyor. Bilgisayar korsanlarının başlıca en büyük hedeflerinden birisi e-posta hesapları oluyor. Güvenlik noktasında en çok tercih edilen yöntemlerden birisi de iki faktörlü kimlik doğrulama oluyor.

Gmail güvenliği artacak

Gmail web sürümü için Gmail web sürümü için "Hızlı ayarlar" özelliği yolda

Kullanıcıların üst seviye güvenliğini sağlamak isteyen Google, daha önceden kullanıcıları için iki faktörlü doğrulama sistemini açmıştı. Bu sistem sayesinde hesaba giriş yapmak isteyen kullanıcılar giriş sayfasında görmüş olduğu sayı ile telefonda üç seçenek arasında seçim yapıyor ve güvenlik sağlanıyordu. Bu işlemi yapabilmek için ise telefonun kilidini açmak gerekiyor. Kullanıcılar bu özelliği kullanmak için manuel olarak ayarlar kısmından özelliği aktif hale getirmesi gerekiyordu. Fakat alınan karar ile beraber Gmail güvenliği sağlamak için bu özelliği otomatik olarak kullanıcılar tarafından kullanılabilir yapacak. Her kullanıcı giriş yapmak istediğinde bu iki faktörlü doğrulama aşamasından geçmiş olacak. Bu özelliğin ise 7 Temmuz itibariyle otomatik olarak kullanımda olması bekleniyor.

Kullanıcılar şuan için bu yöntemle beraber SMS alım tercihinde de bulunabiliyorlar. Şirket, hesabın bağlı olduğu cihazların kolayca değiştirilmesinin önüne bu hamlesi ile geçecek. Bu sayede saldırganlara geçen hesaplar sahipleri tarafından kolay bir şekilde geri alınabilecek.


Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?Yahoo Mail, Gmail ve Outlook’a nasıl bağlanır?
Gmail'in Android sürümünde mailler nasıl toplu silinir?Gmail'in Android sürümünde mailler nasıl toplu silinir?

PAYLAŞ