Google, Gmail Mesajlarını HTTPS Kullanarak Şifreleyecek - Haberler - indir.com

Google, Gmail Mesajlarını HTTPS Kullanarak Şifreleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

İnternet kullanıcılarının son dönemlerde izinsiz bir şekilde takip edilmesinin getirdiği söylentiler nedeniyle pek çok eleştiri alan internet devleri, bu izlemelere karşı bazı tedbirler almaya karar verdiler. Bunlardan ilki de Google oldu.

Google bu alandaki çalışmalarını hızlandırarak Gmail mesajlarının HTTPS kullanılarak şifreleneceğini ve siber sızma girişimlerine karşı bu mesajların koruma altına alınacağı duyurdu. Bu yöntem ile mesajlar yüzde yüz oranında güvenli bir hale getirilecek. Ayrıca halka açık olan Wi-Fi noktalarından internete bağlanılması durumu da bu güvenlik yöntemini etkileyemeyecek.

Gmail HTTPS

HTTPS şifreleme sonrasında Google'dan gelecek olan bir diğer adım ise arama trafiği konusunda olacak. Önümüzdeki bahar aylarının sonlarına doğru gelmesi planlanan Google arama motoru trafiğinin neredeyse tamamı SSL şifreleme tekniği ile koruma altına alınarak, kullanıcıların yaptıkları aramaların türlerinin, üçüncü kişilerin eline geçmemesi sağlanacak.

Google'ın Gmail servisi için geliştirdiği mobil uygulamaları aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ