Google Glass, Otizmli çocuklara ışık tuttu! - Haberler - indir.com

Google Glass, Otizmli çocuklara ışık tuttu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-18 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Google şirketinin 2012 yılında tanıttığı ve satışa sunduğu Google Glass, o döneme büyük bir damga vurmuştu. Kullanıcılarının deli gibi beklediği bu teknolojik ürün bazı sebeplerden dolayı kullanıcılara hayal kırıklığı yaşatmıştı. Google Glass'ın en büyük eksilerinden bazıları, katlanamıyor olması, fiyatı ve şarj süresiydi. Google firmasının en büyük başarısızlıklarından biri olan bu gözlük otizmli çocuklar için kullanılmaya başlandı.

Otizme ışık tutuyor

2017'nin Temmuz ayında gerçekleştirilen ve ortaya çıkan Google Glass, Google tarafından güncellenmiş versiyonuyla karşımıza çıkmıştı. Araştırmacılar tarafından otizmli çocukların yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeler amacıyla optimize edildi. Karşıdakinin o anki hissettiği duyguyu anlayabiliyorlardı. 12 farklı aileden 14 farklı çocuk üzerinde gerçekleştirilen araştırmalar çok olumlu bir şekilde ilerliyor. Otizmli çocukların yeteneklerini geliştirecek olan bu gözlük tasarım konusunda oldukça şık durumda. Özellikle otizmli çocukların ülkemizde ve farklı ülkelerde diğer çocuklarla oynaması zor oluyordu. Tabi bu durumlar otizmli çocukları üzüyor ve herhangi bir yeteneği varsa bile kendilerine saklamalarına sebep oluyordu. Otizmli çocuklar için Samsung da 2014 yılında araştırmalar yapmış ve yazılım geliştirmişti.

Otizmli çocuklar için ayrı bir umut kapısı da Google Glass ile oluşturuldu. Umuyoruz otizmli çocukların daha rahat ve güzel yaşam sürebilmesi için, farklı teknolojik aletler geliştirilir. Çünkü otizmli çocuklar elinden gelmeyen bir sebeple, bu hastalıkla doğuyorlar. Çoğu ülkede ve özellikle bizim ülkemizde dikkat edilmeyen konulardan biri olan davranışlarımız onları üzebilir. Çünkü onların bu hastalığı yüzünden otizmli çocuklara farklı bir gözle bakıyoruz. Oysa onların bizlerden bir farkı yok. Google ve farklı teknolojik firmaların bu konu üzerinde birçok projesi ve araştırması bulunuyor. Google Glass, Android bir işletim sistemine sahip. İçerisinde akıllı telefon gibi komutlarınızı işliyor. Adeta 3. göz olan bu gözlük ses ve görüntüleri işleyebiliyor. Normal bir şekilde yürürken gitmek istediğiniz yeri Google Lens sayesinde ayarlayabilir ve kaybolmadan bulabilirsiniz.

Hatta çeşitli el ve parmak hareketleriyle resim çekebilir, herhangi bir şey hakkında anında bilgi alabilirsiniz. Otizmli çocuklar için ayrı bir optimize edilmiş gözlük sunan Google, bu gözlükle hem otizmli çocukların hem de ailelerinin gönlünü kazanıyor.





PAYLAŞ