Google, gizli sekme özelliğini yeniden tasarlayacak - Haberler - indir.com

Google, gizli sekme özelliğini yeniden tasarlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-04 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google’da yer alan gizli sekme özelliği için yeni bir tasarım geliyor. Google, yapacağı yeni bir güncelleme ile gizli modun yeni halini kullanıcılarla paylaşacak.

Google, son dönemlerde giderek Chrome’a ağırlık verirken pek çok yeni özelliğin kullanılmasını sağladı. Gelen son bilgilerde ise masaüstü sürüm için gizli sekmelerde değişiklik yapacak.  Mevcut değişiklik, tasarım anlamında çok büyük yenilikler getirmeyecek olsa da Google’ın bir daha mahkemelik olmasını önleyecek. Google tarafından getirilen yeni tasarım gizli sekmeyi aktif etmek isteyenler aşağıdaki adımları takip edebilir.

Google Chrome Masaüstü Sürümü için Yeni Tasarım Gizli Sekmeyi Nasıl Açılır?

Google Chrome Canary sürümüne sahip olunması gerektiğinden dolayı yeni tasarım gizli sekmeyi açmak isteyenlerin öncelikle Google Chrome Canary kurması gerekmektedir. Kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Arama çubuğuna “chrome://flags” yazarak sayfayı açın.

Açılacak yeni ekranda “Revamped Incognito New Tab Page” sekmesini aktif hale getirin.

Tarayıcıyı yeniden başlatın ve gizli sekmeyi açın.

Google Chrome Android Sürümü için Yeni Tasarım Gizli Sekmeyi Nasıl Açılır?

Bu seçenekte de yine Google Chrome Canary güncel sürümünün yüklenmesi gerekiyor. Bu nedenle ilgili uygulamayı öncelikle Play Store üzerinden yükleyin ve ardından aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Uygulamayı açın ve arama çubuğuna “chrome://flags” yazarak sayfayı açın.

Açılacak yen ekranda “Revamped Incognito New Tab Page” seçeneğini aktif hale getirin.

Tarayıcıyı yeniden başlatarak gizli sekmeyi açın.

Her iki işlemde de yeni tasarım ve özelliklerle desteklenen gizli sekmeye kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Üstelik indirdiğiniz uygulamalar sayesinde her zaman en yeni Chrome güncellemelerini kullanma şansı da elde edebilirsiniz.

Chrome Gizli Sekme Veri Topluyor Mu?

Google’ın gizli sekmesi, kapatıldığı andan itibaren tarayıcı geçmişinde ya da diğer bölümlerinde hiçbir veri bırakmıyor. Bu anlamda yapılan işlemler tamamen yok sayılabiliyor. Çerez temizliği gibi pek çok işlem tarayıcı sayfası kapatıldıktan itibaren yapılıyor. Ancak tüm bu işlemler sırasında Google tarafından elde edilen çerezlerin ve diğer verilerin kullanılması, gizli sekmenin tartışma konusu olmasına neden oldu.

Gizli Sekme İle Veri toplaması Olay Olmuştu!

Google tarafından yapılan güncellemenin ana nedenlerinden birisi de Google’ın gizli sekme açıkken dahi kullanıcı veri toplaması oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde açılan ve kullanıcıların bir araya gelerek toplu bir şekilde şikayette bulunduğu davada, Google en az 5 milyar dolarlık tazminat ile karşı karşıya geldi. Bu nedenle yeni güncellemede tasarımın yanı sıra kullanım politikalarında da değişikliğe gidildi.





PAYLAŞ