Google, gezinti çubuğundaki bildirimleri kaldırıyor - Haberler - indir.com

Google, gezinti çubuğundaki bildirimleri kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Google, Google+, Google Fotoğraflar ve Hangouts gibi uygulamaların bildirimlerinin yer aldığı bölümü, Mart’ta sileceğini duyurdu.

Teknoloji devi Google, son zamanlarda sürekli bazı uygulamalarına son vermesi ve kaldırması ile gündeme geliyor. Google şimdi de bildirimler kısmını kaldırmak için kolları sıvadı. Kısa bir süre önce, Google tarafından bazı kullanıcılarına konuya dair bilgi verdi. Google tarafından yapılan açıklamada, Google+, Google Fotoğraflar ve Hangouts uygulamalarına ait bildirimler kısmının, Mart’a kadar kullanılabileceği ve Mart’tan sonra kaldırılacağı söylendi.

Kullanıcılar bir Google sayfasına giriş yaptıkları takdirde, sağ üst kısımda bir bildirim butonu yer alıyordu. Google, Google Plus uygulamasını kapatacağını açıkladıktan sonra, bu bildirim panelini de kaldıracağını açıkladı.

Google bildirimleri 7 Mart itibariyle kaldıracak

Google, bildirim bölümünü Google Plus ile birlikte 2011 yılında kullanıcılarına sunmuştu. Kısa bir süre önce şirket Google Plus’ı kaldırma kararı aldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından çok geçmeden, bildirimler bölümünün de kaldırılacağı öğrenildi. Bildirimlere ulaşmanızı sağlayan zil simgesine dokunduğunuz zaman, artık karşınıza “Bildirimler Widget’ı 7 Mart 2019’da kullanımdan kaldırılacak.” diye bir yazı çıkıyor. Google web ürünleri için, bildirimlere 7 Mart’tan sonra gezinti çubuğundan ulaşamayacaksınız.  Eğer siz yine de bildirimleri almak isterseniz, kendinize ait Google ürünlerinin bildirim ayalarını değiştirmeniz gerekecek. Ayarlardan, Hangouts Chat ve Google Fotoğraflar bölümlerine girip, gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz. 2 Nisan itibariyle, bireysel kullanıcılar için Google Plus kapanacak. Bildirim ayarlamasını G Suite kullanıcıları yapabilecek.





PAYLAŞ