Google geçtiğimiz ay uygulamaların neden çöktüğünü açıkladı - Haberler - indir.com

Google geçtiğimiz ay uygulamaların neden çöktüğünü açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-22 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android'in WebView  bileşeni geçtiğimiz ay içerisinde Gmail, Google Play ve çeşitli bankacılık servisleri de dahil olmak üzere onlarca uygulamanın çalışmasının durmasına sebep olan bir çökme durumu yaşandı. Söz konusu bu kesinti, kalıcı bir düzeltme yayınlanmadan önce sekiz saat kadar devam etti. Yaşanılan bu büyük sorun, Google'ı ek önlemler almaya yönlendirdi. 

Android Sistem WebView nedir?

Her Android telefonda yer alan ve zaman zaman güncelleme alan bu sistemin ne işe yaradığı birçok kullanıcı tarafından merak edilen bir konudur. Esas olarak WebView bir uygulama değil bileşendir. Chrome tarafından desteklenen bu bileşen Android uygulamalar içerisindeki web içeriğinin görüntülenmesinde yardımcı olur. Söz konusu bu sistem tüm Android cep telefonlarda daha önceden yüklü olarak geliyor. Bileşen için gelen bu güncellemelerin yapılması oldukça önemlidir. Uygulamaların içinde bulunan söz konusu bu özeliği güncel tutmak birçok açıdan önemlidir. 

Google Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecekGoogle Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecek

Webview hakkında Google'dan kesinti raporu

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google yeni yayınladığı durum raporunda, çökmenin sebeplerini ve uygulamayı planladığı WebView  iyileştirmelerini ayrıntıları ile açıklama kararı aldı. Şirket web sayfalarını açmak için WebView'a güvenen tüm uygulamaların yapılandırma teknolojisindeki bir hatanın sonucu olarak çöküntü sorunu yaşandığı belirtiliyor. Sorunu ortadan kaldırmak için Google'ın otomatik ve manuel güncellemeler için Google Play Store üzerinden hem Chrome hem de WebView’ın yeni sürümlerini yayınlaması gerekiyor.

Google bu bağlamda Play mağazası üzerinde Chrome ve WebView güncellemelerini hızlandırmak adına planlar kuruyor. Aynı zamanda uygulamayı denetleme ve kesintiler sırasında kullanıcılarla daha iyi bir şekilde iletişim kurma sözü veriliyor. Bunun yanı sıra Google neden olmadıkları bir çökme sorunu ile şikayetlerle ilgilenmek adına yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu gibi durumlar karşısında daha sağlıklı bir çözüm sağlamak adına geliştiriciler ile beraber çalışacağını dile getirdi. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google zaman zaman büyük kesintiler ve sorunlar ile karşılaşmaya halen devam ediyor. Günlük milyonlarca kullanıcısının yer almış olduğu uygulamalar üzerinde birçok hata ortaya çıkıyor. Bu gibi durumların tamamen önüne geçmek için yeni tedbirler ve özellikler getiriyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Google Chrome 90 çıktı, işte yeniliklerGoogle Chrome 90 çıktı, işte yenilikler
Google Türkiye, Rekabet Kurumu'na açıklama yaptıGoogle Türkiye, Rekabet Kurumu'na açıklama yaptı
Google Fotoğraflar ücretli olacakGoogle Fotoğraflar ücretli olacak

PAYLAŞ