Google Geçmişi Nasıl Temizlenir? - Haberler - indir.com

Google Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünyanın en bilinen ve en çok kullanılan arama motoru Google, hesabınızla ya da oturum açmadan yapmış olduğunuz aramaların tümünü geçmişinizde saklıyor. Eğer aramanızı hesabınız açıkken yaptıysanız ve mobil cihazınızda da aynı hesabı kullanıyorsanız, hem web üzerinde hem de mobil üzerinde aramanız gözükür. Kimileri için  bu iyi bir özellikken, bazı kullanıcılar arama geçmişlerinin kayıt altında tutulmasından rahatsızlık duyabiliyorlar. Bu nedenle, bu arama kayıtlarını temizlemek istiyorlar. Kullanıcılar, dilediği takdirde Google arama geçmişlerini temizleyerek, kapatma imkanına sahipler.

Google Geçmişi Kapatma

Eğer Google arama geçmişinizi tamamen kapatmak istiyorsanız;

-          Cihazınız üzerinde Google hesabınızla oturum açın.

-          Hesabınızı açtıktan sonra https://myaccount.google.com/activitycontrols/search'continue=https://history.google.com/history/'hl%3Dtr&pli=1 linki üzerinden, Google Etkinlik Kontrolleri'ne gidin.

-          Google Etkinlik Kontrolleri'ne gittikten sonra, Aramalarınız ve Göz Atma Etkinliğiniz seçeneğini pasif hale getirdiğiniz andan itibaren, arama geçmişiniz bir daha kayıt altına alınmayacaktır. 'Diğer Kontrolleri Göster' seçeneğiyle de değiştirmek istediğiniz diğer ayarlara göz atabilirsiniz.

Google Geçmişi Temizleme

-          Bu işlemi yaparken de öncelikle Google hesabınızı açmanız gerekli

-          Sonrasında ise https://myactivity.google.com/myactivity linkinden, Google Web ve Uygulama Etkinliği sayfasına geçin. Bu sayfa size yapmış olduğunuz aramaları listeler.

-          Aramalarınızdan silmek istediklerinizi seçerek, üstte yer alan sil butonuna bastığınızda, aramalarınız silinecektir. Dilerseniz tüm aramaları da silebilirsiniz. Bunun için de yine üstte yer alan Silme Seçenekleri > Gelişmiş > Tüm Zamanlar > Sil adımlarını takip edebilirsiniz.





PAYLAŞ