Google, Gece Fotoğrafları İçin Uygulama Geliştirdi - Haberler - indir.com

Google, Gece Fotoğrafları İçin Uygulama Geliştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-04 17:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Günümüzde bulunan en yeni akıllı telefonların kameraları oldukça gelişmiş sistemlere sahip oluyorlar. Ancak güneş battıktan sonra gece fotoğrafı çekimlerinde orta düzeyde kareler yakalanabiliyor. Fakat yinede görsellerde noise oranı oldukça yüksek kareler görüyoruz. Bu noktada DSLR kameraların yanına yaklaşamayan akıllı telefonlar için yeni sistemler deneniyor. Özellikle DSLR seviyesinde bir kalite olmasa bile daha temiz gece fotoğrafları için Google yeni bir çalışma gerçekleştiriyor. Belirtilene göre Google, gece fotoğraflarının hem daha yüksek kalitede hemde netlikte olması adına yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Şirkette görevli Florian Kainz'in ifade ettiğine göre karanlık koşullarda dahi temiz bir fotoğraf çekebilen bir Android uygulaması geliştirilmiş. Bu uygulama kapsamında ISO, odak mesafesi ve pozlama gibi detay ayarlara izin verilerek düşük ışıkta dahi iyi fotoğrafların çıkması olanak sağlanacak. Manuel olarak ayarlanabilecek olan bu ayarlar haricinde deklanşöre basıldığında bir anda 64 kare birden yakalanabilecek. Bu uygulamanın çeşitli araçlar yardımı ile fotoğraf üzerindeki gürültüyü azalttığı ve kaliteyi arttırdığı ifade ediliyor.

Bu uygulama neticesinde ortaya çıkan kare henüz bir DSLR kalitesine yaklaşmasa bile normal bir akıllı telefonların çektiği fotoğraflardan üst seviye olduğu belli oluyor. Uygulama Google Pixel ve Nexus 6P akıllı telefonlarında test edilmiş ve çıkan sonuçlara göre noise oranı büyük bir oranla temizlenmiş ve iyi pozlanmış karelerin elde edildiği söyleniyor. Renkleride doğru olan bu karelerdeki titreme etkiside bu uygulama ile beraber en az orana indiriliyor. Google'ın geliştirmiş olduğu bu çözüm şuan için yayınlanmış değil, fakat bu teknoloji daha da geliştirilerek önümüzdeki dönemlerde daha iyi fotoğraf kareleri görebiliriz.

 





PAYLAŞ