Google Fotoğraflar'ın pek bilinmeyen 12 özelliği - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar'ın pek bilinmeyen 12 özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-03 20:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple'ın Fotoğraf uygulaması, kullanıcıları için çeşitli kolaylıkları içinde barındırıyor. Google Fotoğraflar uygulaması da tıpkı Apple'ın Fotoğraf uygulaması gibi kolaylık sağlayan özellikleri bulunuyor.

İşte Google Fotoğraflar'ın kolaylık sunan 12 özelliği:

Fotoğraflarınızdan otomatik olarak slayt oluşturma

google fotoğraflar

Google Fotoğraflar'a yeni özellikler geliyorGoogle Fotoğraflar'a yeni özellikler geliyor

Albümlerinizden herhangi birisine giderek Slayt Gösterisi seçeneğini işaretlediğiniz zaman albümünüzde bulunan fotoğraflarınızı özel geçişli bir kolaj haline getirebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken ekranın sağ üst kısmında bulunan 3 nokta simgesine basarak Slayt Gösterisi seçeneğini seçmek.

Google Fotoğraflar üzerinde insanları veya hayvanları sınıflandırma

google fotoğraflar arama

Albümlerinizin içinde bir fotoğrafı bulmak istiyorsanız, görsel içerisinde bir obje veyahut bir hayvanı aratabilirsiniz. Yaptığınız aramaya göre görsel, yapay zeka sayesinde karşınıza arattığınız kelimeye uygun olan fotoğrafı çıkaracak. 

Fotoğrafları hızlıca seçme

Akıllı telefonlarınızda fotoğraflarınızı tek tek seçmek yerine çoklu seçim yaparak daha hızlı bir işlem gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey bir fotoğrafın üstüne basılı tutup o fotoğrafı seçmek, ardından parmağınızı kaldırmadan aşağı veya yukarı doğru sürüklemek. 

Basit ama detaylı fotoğraf düzenleme

google fotoğraf düzenleme

Sahip olduğunuz fotoğrafların renk ve ışık değerlerine dilediğiniz gibi müdahale edebilirsiniz ve düzenleyebilirsiniz. Bu işlem için, kategorilerin yanındaki ok tuşlarına tuşlarına bastığınız zaman ise daha detaylı ancak karışık olmayan birçok özelleştirme seçeneğini de kullanabilirsiniz.

Yaptığınız düzenlemeleri uğraşmadan diğer fotoğraflarda kullanma

google foto edit

İki farklı fotoğraf arasında yapılan düzenlemeleri aktarmanız da bu kısayollar arasında yer alıyor. Bu özellik için düzenleme kısmında fotoğrafın sağ üst köşesinde yer alan 3 nokta sembolüne tıklayıp oradan Düzenlemeleri Kopyala seçeneğini seçmeniz ve diğer fotoğrafa gelince "Düzenlemeleri Yapıştır" seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.

Sildiğiniz fotoğrafları 60 gün içerisinde geri alma

silinen fotoğrafı geri getirme

Apple'ın Fotoğraf uygulamasında yer alan Son Silinenler özelliği benzer bir şekilde Google Fotoğraflar'da da bulunuyor. Fakat bu özellik Çöp Kutusu seçeneğinin içinde yer alıyor. Çöp Kutusu'na gönderdiğiniz fotoğraflarınızın tamamen silinebilmesi için sistem 60 günlük bir silineni geri alma hakkı veriyor. Size tanınan bu 60 gün içerisinde silmek istediğiniz fotoğrafları geri alabiliyorsunuz.

İstediğiniz biriyle uğraşmadan kütüphanenizi paylaşma

google foto paylaşma

Dilediğiniz bir kişiye dilediğiniz bir albümünüzü ya da birden fazla fotoğrafınızı göndermek isterseniz, bunu kolayca yapabilirsiniz. Bunun için Fotoğraflar uygulamasında Ayarlar>Paylaşılan Kitaplıklar dizinine gitmeniz gerekiyor. Ardından aynı sizin gibi Google Fotoğraflar kullanan bir kişiyi rehberinizden seçip veya e-posta adresi girip fotoğraflarınızı direkt onunla paylaşabiliyorsunuz.

Bir fotoğraf hakkında tüm bilgileri edinme

google fotoğraflar

Uygulama içerisinde yer alan herhangi bir fotoğrafa girerek yukarı doğru kaydırdığınız zaman fotoğrafın çekildiği günü, fotoğrafın boyutunu ve çekerken kullandığınız ayarları içeren bilgileri görebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca fotoğrafın çekildiği tam konumu da size Haritalar uygulaması üzerinden gösteriyor.

Asistan sekmesi

google fotoğraflar kolaj

Uygulama içerisinde bulunan Asistan sekmesi birçok şeyi yapma fırsatını sunan özel bir sekme. Bu sekme içerisinde fotoğraflarınız için otomatik olarak oluşturulan Kolajları, Animasyonları, Filmleri ve Stilize fotoğrafları görebilirsiniz. 

Google Lens sayesinde fotoğraf ile arama

google lens

Google Fotoğraflar bu özelliklere ek olarak birde Google Lens'i özellikleri arasında barındırıyor. Google Lens makine öğrenimi sayesinde fotoğraftaki herhangi bir objeyi tanımlayarak size bilgi vermeye yarayan yapay zeka sistemidir.  Google Lens’i logoları, tabelaları, adresleri ve hatta bitkileri bile tanımlamak için kullanabilirsiniz. Lens ikonunu Fotoğraflar uygulamasında açtığınız her fotonun alt tarafında görebilirsiniz.

Depolamayı boşaltma

android depolama boşaltma

Akıllı cihazınızın depolama alanı dolmuşsa ve uyarı alıyorsanız bu özelliği kullanarak yedeklenmiş olan fakat aynı zamanda telefon hafızasında yer alan aynı fotoğrafı, akıllı telefonun hafızasından silerek yer açabilirsiniz.



PAYLAŞ