Google Fotoğraflar, Google tarafından desteklenen ve fotoğrafların bulut sisteminde depolanmasını ve saklanmasını sağlayan uygulamadır. Google Fotoğraflar’ı telefonlarına kuran kişiler, çektikleri fotoğrafları otomatik bir şekilde uygulamaya aktarabilir ve böylece ek bir işlem yapmadan tüm fotoğraflarını güvenle saklayabilir. Ancak bazı durumda Google Fotoğraflar’da aynı fotoğraflar tekrar tekrar yer alabilir. Bu tür durumda hem Google Fotoğraflar uygulama depolama alanı gereksiz yere kullanılmakta hem de fotoğraf karmaşası yaşanmaktadır. Çift fotoğraf sorunu yaşamak istemeyen kullanıcıların Google Fotoğraflar’da çift fotoğrafları silme konusunda bilgi sahibi olması yeterli olacaktır. Google Fotoğraflar’da çift fotoğrafları nasıl silinir konusunda bilginiz yoksa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Google fotoğraflarda çift fotoğraf nasıl silinir?

Google Fotoğraflar’da çift fotoğrafları silmek için öncelikle Google Fotoğraflar’da oturum açmanız gerekir. Telefonlar üzerinden bu işlemi yapacak kullanıcıların telefonlarındaki uygulamayı kullanması yeterlidir. Bilgisayardan işlemleri yapacak olan kullanıcıların ise Google fotoğrafların internet sitesine giriş yapması gerekir.

İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra ise uygulamadaki seçenekleri takip ederek ayarlar seçeneğini seçmelisiniz. Ayarlarda Google Fotoğraflar ile ilgili yapabileceğiniz pek çok seçenek vardır. Ayarlar seçeneği seçildikten son ise ekranda yer alan seçeneklerden Google Drive anahtarının kapalı konuma getirilmesi yeterlidir. Bu işlemler yapıldıktan sonra Google Fotoğraflarda olan çift fotoğraflar uygulama tarafından otomatik bir şekilde kaldırılarak tek hale getirilir.

Bu işlemleri telefon yerine internetten yapacak kişilerin tek tek fotoğrafları seçmesi gerekir. Bunun için tarayıcı üzerinden hesapta oturum açılmalı ve ardından her bir fotoğrafın sol üst köşesinde yer seçme bölümünü kullanarak fotoğraflar seçilmelidir. Ardından elle tüm fotoğraflar silinebilir.

2 farklı yöntem de çift fotoğrafların silinmesi konusunda etkili çözümler sunar. Ancak kullanıcıların özellikle bu tür problemlerle karşılaşmaması adına Google Fotoğrafları kullandığı ilk andan itibaren doğru bir yapılandırma yapması önerilir. Böylece fotoğraflar güvenle saklanırken çift fotoğraf gibi pek çok problem de ortadan kalkmış olacaktır. İlk kullanım itibariyle hangi fotoğrafların saklanıp saklanmayacağı belirlenebilir. Uygulamadaki detaylı ayarlamalar sayesinde telefonlardaki belirli klasörlerin kapsam dışına çıkarılması dahi mümkün olduğundan dolayı fotoğraf depolama konusunda daha uygun çözümler bulunabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir