Google Fotoğraflarda fotoğraf aramak daha da kolaylaşıyor - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflarda fotoğraf aramak daha da kolaylaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 09:58:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Büyük teknoloji devi Google, dağıtıma çıkarmış olduğu yeni özelliğini Twitter aracılığıyla doğruladı. Google Lens platformuna ekleyecek olduğu bu özellik sayesinde Google Fotoğraflar kütüphanesindeki resimler ve ekran görüntüleri içinde metin araması yapmak artık mümkün olacak.

Artık Kopyalanan Metinler Eklenebilecek

 

Google'a eski çalışanından büyük suçlama!Google'a eski çalışanından büyük suçlama!

Bundan sonra kullanıcılar istedikleri resim veya ekran görüntüsü farketmeksizin kopyaladıkları bir metni nota veya forma ekleyebilecek hale getirebildi. Bu yeni özellik altında optik karakter (OCR) olarak adlandırılan bir teknoloji bulunduruyor. Kopyala/yapıştır seçeneğinde Lens’te hâlihazırda da bulunan fotoğraflardaki metinleri çekebilme özelliğinden faydalanıyor. Ortaya çıkan haberlere göre  yeni özellik bazı Android kullanıcılarının karşısına çıkmaya başlamış durumda. iOS tarafında bu durum bir ifade bulunmuyor. İsteyen kullanıcılar Google Fotoğraflar’a web üzerinde ulaşanlar da fotoğrafları içinde metin araması yapabilecek.

Google, Lens’i kafa karıştıran bir kablosuz ağ şifresini kolaylıkla yazmayı sağlayacak bir araç olarak konumlandırıyor. Fakat Lens'in sunacağı özelliklerden bundan daha fazlası da olacağını unutmamak gerekiyor. Lens'in yapabilecekleri arasında  Google Fotoğraflar kütüphanesindeki fotoğraf ve ekran görüntülerinden bilgi çekebilmek de yer alıyor. Lens’in bunu yapmak için önceden bir görüntü seçimine ihtiyaç duymaması da süreci biraz daha etkileyici hâle getiriyor. Bu da Google’ın OCR tekniğini tüm fotoğraflarda otomatik olarak uyguladığı görülüyor.

Özelliği ilk keşfeden kişilerden birisi de  Hunter Walk. Google Fotoğraflar’ın resmi Twitter hesabından Walk’a verilen cevapta şu ifadeler yer alıyor: “Bu aydan itibaren fotoğrafların içindeki metinlerde arama yapma özelliğini kullanıcılarımıza dağıtmaya başlıyoruz. Aradığınız fotoğrafı bulduğunuzda Lens tuşuna bastığınızda kolaylıkla metni kopyalayıp yapıştırabileceksiniz. Al bakalım, imkansız Wi-Fi şifresi!”

Google Fotoğraflar ile Lens’in OCR daha da büyüyor

Bu özellik önceden yayınlamış Google’ın I/O 2017 özelliğe benziyor. Şirketin CEO'su Sundar Pichai, yapay zekâ tabanlı Lens kamerasının fotoğrafların bağlamını anlayabilmesi için çalıştıklarını belirtmişti. Kullanıcıların bu sayede telefonlarını bir modemin etiketine doğru tutarak doğrudan kablosuz ağa bağlanması mümkün hâle getiriyor. Yazılım devreye girerek kameranın gördüğü şifreyi tanıyor ve otomatik olarak ilgili ağa giriş için aktarıyor.


İlgili uygulamalar
Google play store tasarımı yenilendiGoogle play store tasarımı yenilendi
Google Go kullanıma sunulduGoogle Go kullanıma sunuldu

PAYLAŞ