Google Fotoğraflar'a WhatsApp özelliği geldi - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar'a WhatsApp özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-04 12:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google, son günlerde kendi yazılımları için tasarladığı ve paylaşmış olduğu yenilikler ile gündemde yer almayı başarıyor. Yapılan değişiklikler ile beraber "Google Fotoğraflar Nasıl Kullanılır?" sorusu bir kez daha değişiklik gösteriyor. Hatırlamak gerekirse geçtiğimiz günlerde Google Fotoğraflar uygulamasına gelen yeni düzenleme seçenekleri kullanıcıların uygulama içerisinde fotoğraflarını düzenleme seçenekleri sunarken artık yeni bir özellik ile daha karşımıza çıkıyor. Teknoloji devi Google, en çok kullanılan ve elbette ki güvendiği fotoğraf paylaşma platformunun sohbet kısmını yeniledi. Yapılan yenilikler ile beraber kullanıcıların kullanımlarını profesyonel düzeye getiren Google Fotoğraflar üzerinde çeşitli değişiklikler söz konusu. 

Yeni Google Fotoğraflar'ın kullanımı nasıl?

Akıllı cep telefonunuzda yer alan fotoğraflarınızı, videolarını ya da diğer içeriklerinizi sorunsuz ve ücretsiz bir şekilde depolama imkanı sunan Google Fotoğraflar, çekmiş olduğunuz fotoğrafları siz müdahale etmeden otomatik bir şekilde yedekliyor. Bu hizmet sayesinde akıllı cihazınızda yer alan fotoğrafları sadece bir kaç adım ile yedekleyerek telefonunuzdan silebilir ve hafıza alanından tasarruf edebilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda yedeklediğiniz fotoğraflardan kendi tercihleriniz doğrultusunda albüm hazırlamanıza da izin verene Google Fotoğraflar, fotoğraflarınızı istediğiniz kategorilere ayırmanıza yardımcı olacak. 

Google Fotoğraflarda fotoğraf aramak daha da kolaylaşıyorGoogle Fotoğraflarda fotoğraf aramak daha da kolaylaşıyor

Google Fotoğraflar uygulamasının yazılımında yapılan değişiklikler ile beraber bundan sonra yeni sohbet özelliği sayesinde herhangi bir albüm oluşturup onu paylaşmak için ihtiyaç duymayacaksınız. Yani fotoğraf ve videolarınızı listenizde yer alan kişiler ile hızlı ve güvenli bir şekilde paylaşabileceksiniz. Kısa sürede birçok kişinin dikkatini çekmeyi başaran bu özelliği kullanmak oldukça kolay ve artık uygulamadan da .çok daha profesyonel bir şekilde faydalanabilirsiniz. Google Fotoğraflar uygulamasında yer alan fotoğraflarınızdan ve videolarınızdan paylaşmak istediğiniz içerikleri seçin ilgili paylaşım işaretine dokunun ve sonra içeriği göndermek istediğiniz kişiyi seçmeniz yeterli olacak. 

Tüm bunlara ek olarak içeriklerinizi gönderirken birden fazla alıcı seçmek ya da toplu bir sohbet içerisinde yer almak için "yeni bir grup oluştur" seçeneğine basmanız gerekiyor. Şunu bilmelisiniz ki bu hizmetlerden faydalanabilmek için Google hesabınızın olması gerekiyor. Google Fotoğraflar uygulamasının Ürün Müdürü Janvi Shah, söz konusu bu proje hakkında şu şekilde açıklama yaptı; "Tasarladığımız sistem, kullandığınız sohbet uygulamalarını yerinden etmek için tasarlanmadı ancak umuyoruz ki bu sistem, Google Fotoğraflar’da arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz ile paylaştığınız anıları daha verimli bir şekilde paylaşmanızı sağlar." Google Fotoğraflar uygulamasının her geçen gün daha da farklı özellikler ile gelişmesi kullanıcıların hoşuna giden bir durumdur. Halihazırda zaten oldukça fonksiyonel bir uygulama olan Google Fotoğraflar her geçen gün daha da güçlü özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

 


Google Fotoğraflar, hikayeler benzeri bir özellik kazandıGoogle Fotoğraflar, hikayeler benzeri bir özellik kazandı
Google Fotoğraflar video editörü geliyorGoogle Fotoğraflar video editörü geliyor
Google Fotoğraflar'a yeni özellikler geliyorGoogle Fotoğraflar'a yeni özellikler geliyor

PAYLAŞ