Google Fotoğraflara Etiket Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflara Etiket Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-30 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın kullanıcılara sunmuş olduğu birçok servis ve platform bulunuyor. Bu platformlardan birisi olan Google Fotoğraflar uygulaması için ise son zamanlarda oldukça işlevsel işe yarar özellikler gelmeye başladı. Google'ın sunmuş olduğu güncellemeler ile servise bu hafta içerisinde arşiv özelliği, fotoğrafları ana akıştan gizleme ve çeşitli akış düzenleme özellikleri sunulmuştu. Şimdi ise gelen güncelleme ile popüler fotoğraf saklama servisi Google Fotoğraflara yeni özellikler gelmeye başladı. Son güncelleme ile beraber kullanıcıların servis içerisinde sakladıkları fotoğraflara etiketleme özelliği sunuldu.

Kullanıcı dilediği bir fotoğrafta 'Ben' diye bir etiketleme yapar ise otomatik olarak bir kişiselleştirme arama ekranı belirecek ve buradan kullanıcıların kendilerinin olduğu tüm fotoğraflar 'Ben' etiketi sayesinde gözükecek. Akıllı telefonlarında Google Fotoğraflar uygulaması kullanan kullanıcılar söz konusu bu özelliği Ayarlar menüsü içerisine girerek belli adımlar sonrasında aktifleştirmeleri gerekmektedir. İlk olarak fotoğraflarda bulunan benzer yüzleri gruplamak ve daha sonra kullanıcıların kendi yüzlerini seçmesi gerekiyor.

Ayrıca kişi listenizde bulunan bir arkadaşınız ile çektirdiğiniz fotoğrafları etiketlemek için ise öneriler sunulacak. Bu yeni özellik için 'Benzer yüzleri grupla' özelliğini aktif etmeniz gerekmektedir. İstenilen zaman bu etiketlerin kaldırılabildiği bu özellik ilk önce web platformunda kullanıma sunuldu ve yakın zamanda ise mobil platformlar olan iOS ve Android cephelerine de verilmesi bekleniyor. Bakalım Google bu ve buna benzer özelliklerini daha hangi servislerine vermeyi sürdürecek göreceğiz. Diğer yandan yakın zamanda mobil platformlarada gelecek olan bu özellikten yararlanmak için uygulama mağazanıza girerek uygulamayı güncellemeyi unutmayınız.





PAYLAŞ