Google Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevsel - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevsel

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, Fotoğraf uygulamasının Android sürümüne güncelleme getirdi. Güncellenen uygulama makine öğrenimiyle desteklenen yepyeni bir öneri algoritmasının yanı sıra gelişmiş düzenleme araçları içeriyor. Google, Android ve iOS kullanıcılarına sunmuş olduğu fotoğraf görüntüleme yazılımı Google Fotoğraflar'ı basit bir görüntüleyici olmaktan çıkararak hayatı daha da kolay hala getirecek özellikler ile donatılıyor. Google'ın uygulama içerisinde son zamanlarda yaptığı en önemli yenilik, fotoğraf düzenleyicisinin makine öğrenimini temel alan yeni araçlarla revize edilmesi oldu. İlk olarak geçen ay ortaya çıkan tamamen yenilenmiş düzenleyici, fotoğraflarınız üzerinde sizin için ince ayarları dahi yapabiliyor.

Google Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha kolay

Google'ın en önemli platformlarından biri olan Google Fotoğraflar, uygulamasındaki fotoğraf düzenleme menüsüne eklenen yeni "Öneriler" sekmesinde bulabileceğiniz söz konusu araçlar sayesinde fotoğrafların parlaklık, kontrast ve portre efektlerini otomatik olarak ayarlamak mümkün olacak. Bu bağlamda ise Google, fotoğrafın ayarlarını yapmakla da uğraşmanıza gerek yoktur. Öyle ki zaten adından da anlaşılacağı üzere size öneri olarak sunulan yeni araçlar, ilgili görsel üzerinde seçtiğiniz ayarların Google Fotoğraflar tarafından yapılması sağlanıyor. Ek olarak ise Fotoğraflar’ın yaptığı ayarları beğenmediğiniz takdirde Google, yapılan ince ayarları değiştirmenize de izin veriyor.

Google Fotoğraflar'da ortaya çıkan hata endişe veriyorGoogle Fotoğraflar'da ortaya çıkan hata endişe veriyor

Google, başlangıçta Geliştirme ve Renkli pop gibi önerilere dayalı olarak bazı temel seçenekler sunuyor. Ancak şirket, önümüzdeki aylarda belirli görüntü türleri (portreler, manzaralar, gün batımı gibi) için yeni seçenekler ekleyeceğini söyledi. Ayrıca, Pixel 4a (5G) ve Pixel 5 için, portrelerdeki yüzlerdeki aydınlatmayı iyileştirmek için makine öğrenimini kullanan özel bir düzenleme özelliği Portrait Light da Google Fotoğraflar uygulamasında kullanılacak.

Google tek dokunuşlu önerilere ek olarak, yeni düzenleyicide parlaklık, kontrast, doygunluk, sıcaklık ve daha fazlası gibi ayrıntılı düzenlemeleri bulmayı ve uygulamayı da kolaylaştırdı. Bu bağlamda yeni düzenleme menüsünde ihtiyacınız olan aracı bulmak veya yenilerini keşfetmek için tüm seçenekler arasında hızlıca gezinebilirsiniz. Yeni Google Fotoğraflar düzenleyicisi bugünden itibaren Android uygulamasında kullanıma sunulmaya başlıyor. Uygulamanın iOS sürümüne ise ne zaman geleceğine dair açıklama yapılmadı. Fakat yakın zaman içerisinde söz konusu bu özelliklerin iOS platformunda da yer alması bekleniyor. 


Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?
Google Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştuGoogle Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştu
Facebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandıFacebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandı

PAYLAŞ