Google Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştu - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar uygulaması güncellendi, yeni arayüze kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Google Fotoğraflar uygulaması Android için yayınlanan bir güncelleme ile yenilendi ve uygulama arayüzü yenilenerek daha kullanışlı bir hale geldi. Güncellenen arayüz, genel tasarım hatlarında büyük değişikliklere sahip olmasa da, uygulama işlevselliği tarafında artışlar oldu. Google’un Android kullanıcıları için Fotoğraflar uygulamasına güncelleme yayınlanması ile beraber uygulamada önemli değişiklikler oldu. Bu noktada uygulamanın daha sık kullanılması için Google, çalışmalarını sürdürürken son güncelleme ile beraber arayüzün işlevsellik tarafında bazı önemli değişiklikler gerçekleştirdi.

Google Fotoğrafla güncellendi ve yeni özellikler kazandı

Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!

Güncelleme sonrasındaki ilk fark edilen değişiklik ise uygulama ekranının üst bölümünde yer alan menü butonu ve arama çubuğunun ortadan kalkması oldu. Google’ın geçtiğimiz günlerdeki yayınladığı Haritalar güncellemesinde de menü butonu kaldırılmıştı. Google bu noktada yeni dönem ile beraber menü butonlarının ekranın üzerinde kullanmaktan vazgeçiyor gibi duruyor. Yeni arayüz ile beraber arama çubuğu ekranın alt kısmında bir ikon olarak konumlandırılıyor. Alt gezinme çubuğuna dahil olan arama butonu ile beraber bu çubuğun genişlediği gözüküyor. Alt çubukta daha önce 4 seçenek yer alırken artık Fotoğraflar, Sizin İçin, Arama, Kitaplık ve Paylaş olarak 5 seçenek yer alıyor.

Google fotoğraflar uygulamasının ana ekranına anılar adlı bir özellikte ekledi. Instagram Hikayeler benzeri olan bu özellik geçmiş dönemde yüklediğiniz fotoğrafları gösteriyor. Anılar altındaki fotoğraflar ise güncelden eskiye doğru sıralanarak gidiyor. Alt gezinme çubuğunda yer alan kitaplık butonu, kaldırılan menü butonunun yerinde olacak gibi duruyor. Kitaplık bölümü altında ise Sık kullananlar, Aygıt Klasörleri, Çöp Kutusu, Albümler, Arşivler ve Yardımcı Programlar gibi seçenekler bulunuyor. Uygulamanın bu yeni güncellemesini Play Store üzerinden yaparak yeni özelliklere sahip olabilirsiniz. iOS için de yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.


Google Chrome güncelleme sonrası güvenlik açıklarını giderdiGoogle Chrome güncelleme sonrası güvenlik açıklarını giderdi
Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!Bir çalışanın Corona virüsüne yakalandığından şüphelenen Google 8 bin çalışanını evden çalıştıracak!

PAYLAŞ