Google Fotoğraflar tehlikede! - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar tehlikede!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-16 14:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Bildiğiniz üzere Google’ın kullanıcılarına sunmuş olduğu Google Fotoğraflar servisi bulut tabanlı depolama sistemine sahip. Bu sayede kullanıcılar hem fotoğraflarına her yerden erişebiliyor, hem de fotoğraflarını daha kolay bir şekilde yedekliyor. İsteyen kullanıcılar ise bulut üzerinden fotoğraf albümleri oluşturarak bunları ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Kullanıcıların son dönemlerde yoğun ilgi gösterdiği Google Fotoğraflar servisinde bugün kullanıcıları oldukça şaşırtacak bir bilgi ortaya çıktı. 

Google Fotoğraflar’a üçüncü şahıslar kolay erişebilir 

Google Fotoğraflar Express Backup modu nedir?Google Fotoğraflar Express Backup modu nedir?

İleri gelen güvenlik araştırmacılarından biri olan Robert Wiblin, konuyla ilgili olarak bir blog yazısı yayınladı. Robert Wiblin yayınlamış olduğu blog yazısında Google Fotoğraflar servisinin özel bir uygulamalar olmadığını kullanıcılara kanıtladı. Eğer Google Fotoğraflar servisi kullanıcısıysanız, albüm oluşturarak yayınlamış olduğunu fotoğrafları sadece özel kişiler değil, tüm kullanıcılar erişim sağlayabiliyor. Kullanıcıların Google Fotoğraflar’da yükü olan fotoğrafları yakın çevresiyle paylaşmak için bir bağlantı göndermesi gerekiyor, bu da bu bağlantının bir başkasının eline geçtiği anda fotoğraflarınıza erişim sağlayabilmesi anlamına geliyor. 

Google Fotoğraflar Çok Yakında Siyah Beyaz Fotoğrafları Renklendirebilecek

Robert Wiblin’in yayınlamış olduğu bu blog yazısı ise birçok kullanıcıyı şimdiden tedirgin etmiş durumda. Kullanıcıların bağlantılarının gizli olması için büyük bir özen göstermesi gerekiyor. Örneğin Google servislerini sık kullanan bir kullanıcıysanız ve Google Drive servisini kullanarak, mevcut bir dosyayı görüntüleyebilmesi için bir arkadaşınızla paylaştınız diyelim. Bu bağlantı bir başkasının eline geçtiğinde dahi o kişinin dosyaya erişimi mümkün değil. Google Drive bu konuda gelmişmiş güvenlik önemlerine sahip olan bir servis. Ancak bu durum ne yazık ki Google Fotoğraflar için geçerli değil. Google’ın aynı güvenlik özelliğini Fotoğraflar servisi için neden getirmediği gizemini korurken, bunun henüz fark edilmemiş bir açık olabilme ihtimalini de göz ardı etmemek gerekli. 

 Konu hakkında Google’ın henüz nasıl bir tutum izleyeceği bilinmese de, Robert Wiblin, Google Fotoğraflar kullanıcılarını, bu servisten paylaşım yapmamaları ve özellikle de özel fotoğraflarını sadece Drive servisini kullanarak paylaşmaları konusunda uyardı. 


Google Fotoğraflara express özelliği geliyorGoogle Fotoğraflara express özelliği geliyor
Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?

PAYLAŞ