Google Fotoğraflar için en iyi alternatifler - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar için en iyi alternatifler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-06 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google Fotoğraflar uygulamasının sınırsız depolama özelliğini tamamen kaldırmasının ardından kullanıcılar, farklı alternatifler aramaya başladı. 

Bilindiği üzere Google Fotoğraflar ücretsiz olarak "yüksek kaliteli" fotoğraf ve video depolama hizmetine 1 Haziran günü son veriyor. Google Fotoğraflar artık ücretli olarak kullanılacak. Google Pixel kullanıcıları bu karardan etkilenmeyecek olsa da diğer kullanıcılar için durum böyle olmayacak. Google Fotoğraflar'ın ücretli olması halinde kullanmaya devam etmeyecek kullanıcılar için alternatif olabilecek uygulamalar Amazon Photos, Flickr, iCloud, OneDrive olabilir. Sınırsız ya da oldukça uygun bulut depolama hizmeti olarak bu seçenekleri kullanabilir. Aynı zamanda bonus olarak kendi kişisel sunucularınızı da kurabilirsiniz. 

iCloud Fotoğrafların Google Fotoğraflara aktarılması nasıl yapılır?iCloud Fotoğrafların Google Fotoğraflara aktarılması nasıl yapılır?

Google Fotoğraflar alternatifleri

Amazon Photos

Alfabetik şekilde sıralanan listenin ilk sırasında Amazon Photos platformu yer alıyor. Google Fotoğraflar uygulamasının ücretli hizmetini kullanıcılara aratmayacak bu hizmet her kullanıcı için 5 GB boyutunda ücretsiz fotoğraf ve video yedekleme özelliği sunuyor. Fakat eğer Amazon Prime aboneliğiniz bulunuyorsa sınırsız bir şekilde fotoğraf ve 5 GB'a kadar video depolaması yapabilirsiniz. 

Flickr

Uzun bir süredir kullanımda olan Flickr, genellikle profesyonel fotoğrafçılar tarafından sıklıkla kullanılan bir platform olsa da son dönem içerisinde Flickr herkes tarafından kullanılmaya uygun bir hizmet olarak değerlendiriliyor. Ücretsiz kullanım sadece 1000 fotoğraf ile sınırlıdır. Ancak aylık 7, yıllık ise 60 dolara 1 TB sınırsız depolama opsiyonu sunuyor.

Apple iCloud

Apple kullanıcıların çok yakın zaman içerisinde tanıtımını yaptığı iCloud, Google Fotoğraflar için kaliteli bir alternatif olabilir. Bu uygulamanın tek olumsuz yanı sıra sadece Apple cihazlarında kullanılabiliyor olmasıdır. Her kullanıcı için 5 GB ücretsiz kapasiteye sahip olan bu servisin depolama alanına kullanıcılar diledikleri zaman aylık olarak ödeme yaparak yükseltebilir ve ülkemizde aktif olmasa da Apple One kullanıldığı taktirde iCloud daha da uygun olabilir. 

Microsoft OneDrive

Microsoft OneDrive, özellikle de Office entegrasyonundan dolayı yıllardır iş sektöründe olan kullanıcıların en çok kullandığı platformdur. Birçok servis gibi OneDrive da 5 GB ücretsiz depolama imkanı sunuyor olsa da eğer Microsoft 365 üyeliğiniz bulunuyorsa, 1 TB OneDirve depolama ve yedekleme alanına da sahip olabilirsiniz. 

Kendi kişisel sunucunuzu oluşturmak

Alternatif olarak kendi sunucunuzu da oluşturabilirsiniz. Yukarıda yer alan alternatifler arasında en uğraştırıcı olanı ve vakit alan seçenek bu olsa da kendi sunucunuzu güven içerisinde kullanabilirsiniz. Burada sorumlu kişi kendiniz olursunuz. Kendi sunucunuzu hazırlamak için size gerekli olanlar ihtiyacınıza göre farklı boyut veya sayılarda NAS harddiskleri ve bir veri depolama cihazıdır. Bu sunucu evinizde ya da ofisinizde bağlı olduğu sürece yedekleme işlemlerini kolaylıkla ve güven içerisinde yapabilirsiniz. 

Google Fotoğraflar ile devam etmeli miyiz?

Alternatiflerin yanı sıra Google Fotoğraflar uygulamasının hizmetlerinden yararlanmaya devam etmek isteyebilirsiniz. Bu gibi bir durum karşısında Google Fotoğraflar'ın ücretli sürümü halen daha bulut depolama alanında liderliğini sürdürecek. Bu sayede yedekleme işlemlerini yapmaya devam edebilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Google Fotoğraflar'a 30 yeni efekt geldiGoogle Fotoğraflar'a 30 yeni efekt geldi
Google Fotoğraflar ücretli olacakGoogle Fotoğraflar ücretli olacak
Google Fotoğraflar ücretli oluyorGoogle Fotoğraflar ücretli oluyor

PAYLAŞ