Google Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyor - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-06 17:00:14
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Android akıllı cihaz kullanıcıları için Google  Fotoğraflar sonunda beklenen özelliğe kavuştu. Artık widget hazırlayıp anılarınızı kolaylıkla görebilirsiniz. 

Dünyanın en popüler fotoğraf uygulaması olarak nitelendirilen Google Fotoğraflar uygulaması, herek Android gerekse iOS sürümlerinde sık sık yeni özellikler ile yenileniyor. Son olarak ise ücretli aboneliklerinin duyurusunu yapan Google, özellikle de bu hamlesinin ardından platforma biraz daha yenilik getirmeye başladı. Kısa bir süre önce Google Fotoğraflar, Android sürümlerinde heyecanla beklenen bu özellikle kavuştu. Kullanıcılar uzun bir zamandır widget'ların uygulamada yerini alması istenirken, Google sonunda bu özelliği kademeler şeklinde sunmaya başladı. 

Google Fotoğraflar'a 30 yeni efekt geldiGoogle Fotoğraflar'a 30 yeni efekt geldi

Google Fotoğraflar, Android için widget özelliğiyle gelişti

XDA Developers’ın yakın bir zamanlı hazırladığı raporuna göre Android kullanıcıları, Google Fotoğraflar’da ”Anıları” gösteren yeni bir widget özelliği ile gelişmeye başladı. Anılar widget'i, Google'ın geçtiğimi yıl içerisinde iOS sistemleri adına sunulan özelliğe benzer bir şekilde çalışıyor ve Google Fotoğraflar uygulamasındaki anılarınızı yeniden keşfetmeniz sağlanır. Şu anda söz konusu bu yenilikler sadece v5.52.0.0387241369 yapı numaralı sürüme sahip olan kişiler yararlanabilir. Güncelleme sunucu tarafından dağıtılıyor ve bu sürüme sahip olan kişilerde yeni gelen widget'ları kısayol şeklinde hazırlayabilirsiniz. 

Belirtilen yapı numarasına sahip olan Google Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorsanız, 2 x 2 dar görünümlü bir widget’ı ana sayfanızda yer alabilir. Widget'in çalışma şekli, Fotoğrafa uygulamasında atlıkarıncaya benzer şekilde olan bir albüm şeklinde kullanıcılar için slayt olarak sunulacak. Google’ın Android kullanıcıları için hazırlamış olduğu widget, şu an için yalnızca "bu hafta ve 1 yıl önce" anılarınızı sunacak. Fakat şirket bunu gelecekteki günler içerisinde ”Ayın En İyisi” ya da ”Öne Çıkanlar” gibi eğlenceli anılarla süsleyecektir diye tahmin etmek zor değildir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 


Google Fotoğraflar ücretli olacakGoogle Fotoğraflar ücretli olacak
Google Fotoğraflar ücretli oluyorGoogle Fotoğraflar ücretli oluyor
Google Fotoğraflar için en iyi alternatiflerGoogle Fotoğraflar için en iyi alternatifler

PAYLAŞ