Google Fotoğraf'da ücretsiz özellik dönemimi bitiyor mu? - Haberler - indir.com

Google Fotoğraf'da ücretsiz özellik dönemimi bitiyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-09 21:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Fotoğraf saklama uygulaması olan Google Fotoğraflar uygulaması sadece fotoğraf yönetme üzerine kurulu bir uygulama değil, aynı zamanda fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Uygulamanın renk öne çıkarmayı sağlayan renk parlatma özelliği, bazı fotoğraflar için ücretli hale geldi.

Google kullanıcıları için aralıksız bir şekilde yeni özellikler yayınlamaya devam ediyor. Bu özelliklerden birisi de Google Fotoğraflar'a gelen bir özellik. Uygulama genel olarak fotoğraf yönetimi için kullanılsa da kendi içinde pek çok güzel ve kullanışlı özellikler barındırıyor.

Instagram iki yeni özellik kazanabilirInstagram iki yeni özellik kazanabilir

Bu özelliklerden birisi de renk parlatma özelliği. Temel olarak bu özelliği kullanarak fotoğrafların belli kısmında renkleri muhafaza ederken arka planı ise siyah beyaz bir hale getirebilmek mümkün. Bu işlem artık bazı fotoğraflar için ücretli olarak kullanılabilecek.

Derinlik bilgisi olmayan fotoğraflarda özellik ücretli olacak

Akıllı telefonlar ile çektiğimiz fotoğraflarda derinlik bilgisi de yeni güncellemeler ile yer almaya başladı. Fakat bu özellik her model cihazda yer almıyor. Derinlik bilgisi bulunmayan fotoğraflar bundan sonra ücretsiz olarak düzenlenemeyecek.

Tek başına bu yeni karar çok da önemli görünmüyor olabilir fakat Google'ın diğer düzenleme özelliklerinin önünde de bir ödeme duvarı çekme ihtimali olduğunu gösteriyor. Gelecek zamanlarda düzenleme araçlarının ücretli hale geleceğini gösteren başka bir işaret bulunmuyor.

Google Fotoğraflar'ın yeni versiyonu olan v5.18'i inceleyen XDA-Developers ekibi uygulamanın ilerleyen zamanda yeni düzenleme özellikleri de barındıracağını belirtiyor. Bunların arasında Dinamik, HDR ve Vivid özellikleri yer alıyor.

Altı yeni gökyüzü filtresi

Ek olarak uygulama içerisinde altı yeni gökyüzü filtresi de yer alacak. Bunlar afterglow, airy, ember, luminous, radiant ve stormy olarak adlandırıldı. Böylece fotoğraf arka planda yer alan gökyüzü değiştirilebilecek.

Bahsettiğimiz bu özelliklerin Google Fotoğraflar uygulamasını kullanan kullanıcılar için ücretsiz olup olmayacağı hakkında şimdilik bir bilgi yok. Belki bu özellikler de Google One ile ücretli hale gelebilir.



PAYLAŞ