Google Fitbit rekabet endişeleri üzerine taahhütte bulundu - Haberler - indir.com

Google Fitbit rekabet endişeleri üzerine taahhütte bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-23 11:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Avustralya'nın antitröst düzenleyicisi Salı günü, Alphabet'e ait Google tarafından planlanan 2,1 milyar dolarlık fitness takipçisi Fitbit'i satın almasıyla ilgili rekabet endişelerini gidermeye çalışan bir girişimi reddetti.

Bu gelişme, Google'ın Avustralya Hükümeti ile birlikte, Avustralya'yı Google ve Facebook'u yerel medyadan gelen haberler için ödeme yapmaya zorlayan ilk ülke haline getirecek önerilen yasalar da dahil olmak üzere bir dizi sorun üzerinde durmasıyla ortaya çıkıyor.

Google is investing in the construction of the world's first autonomous roadGoogle is investing in the construction of the world's first autonomous road

Google, reklam için sağlık verilerini kullanmayacağı ve bazı durumlarda rekabete erişmesine izin vereceğine dair mahkeme tarafından uygulanabilir bir taahhütte bulunmuştu.

Haziran ayında, Avustralya rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Fitbit anlaşmasıyla ilgili endişelerini dile getirerek, Google'ın satın alınmasının, sağlık ve çevrimiçi reklam pazarlarında rekabete zarar verebilecek çok fazla insan Verisi sağlayacağı konusunda uyardı.

Google, rakip giyilebilir üreticilere karşı belirli şekillerde davranacağına, reklam için sağlık verilerini kullanmayacağına ve bazı durumlarda rakip işletmelerin sağlık ve fitness verilerine erişmesine izin vereceğine dair mahkeme tarafından uygulanabilir bir taahhüt sunarak bu endişeleri ele almaya çalışmıştı.

ACCC Başkanı Rod Sims yaptığı açıklamada," Avrupa Komisyonu'nun yakın zamanda Google'dan benzer bir girişimi kabul ettiğinin farkında olsak da, bu tür karmaşık ve dinamik bir endüstride bu tür uzun vadeli davranışsal bir girişimin Avustralya'da etkili bir şekilde izlenebileceğinden ve uygulanabileceğinden memnun değiliz " dedi.

Düzenleyici ayrıca, ABD Adalet Bakanlığı da dahil olmak üzere diğer bazı rekabet makamlarının anlaşma hakkında henüz bir karar vermediğini belirtti.

ACCC, soruşturmaya devam edeceğini ve 25 Mart 2021'de yeni bir karar tarihi belirleyeceğini söyledi.

Düzenleyici ayrıca, internet devlerinin hızla büyüyen pazar gücüne odaklanan, sırasıyla Ocak ve Mart aylarında yapılması gereken raporlarla reklam teknolojisi ve mobil uygulama mağazalarına açık sorular da var.



PAYLAŞ