Google fişini çektiği hizmetler için mezarlık - Haberler - indir.com

Google fişini çektiği hizmetler için mezarlık

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 19:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük arama motoru servisi olan Google’ın birçok servis ve özelliği bulunuyor. Ancak her ne kadar popüler servisler yer alsa da, tutmayan ve başarısız olan birçok hizmette bulunuyor. Google cadılar bayramı için Seattle’da yer alan ofisinde hazırlıklar sürdürürken, artık fişi çekilmiş olan hizmetler için de bir mezarlık sergiliyor. Dünyanın en büyük markalarından birisi olsa bile başarısız hizmetlerin sayısı oldukça fazla durumda. Google bu noktada mesajlaşma ve sosyal medya tarafında beklediği yükselişi sergileyebilmiş değil. Bu noktada fişi çekilen ve artık hizmette olmayan birçok servisi bulunuyor. Google şirketi de Cadılar Bayramı için hazırlık yaparken bu ölü servislerin yer aldığı bir mezarlık ile eğlenceli bir sergi yapmış durumda.

Google’ın Ölü Servisleri Sergileniyor

Google Alışveriş'in tasarımı yenilendiGoogle Alışveriş'in tasarımı yenilendi

Google’ın fişini çekmiş olduğu ürünlerden oluşan bir mezarlığı bulunuyor. Killed by Google adlı sitede şirketin tüm ölen hizmetlerini görebiliyorsunuz. Google ise bu sitede esinlenerek Seattle ofisinde bir mezarlık hazırlamış durumda. Bu mezarlığa fişi çekilen tüm servisler sığmasa da, Google Buzz, Picasa, Google Reader, Orkut, Google Wave ve Google+ markaları bulunuyor. Yakın tarihte fişi çekilen uygulama ise sosyal medya platformu Google+ olmuştu. Liste aslında bu kadar küçük değilken Google’ın sonlandırılan veya sonlandırılması planlanan tüm servislerine Killed By Google sitesinden liste halinde erişebilirsiniz.

Söz konusu fotoğraf ise Google Chrome ekibinden bir isim tarafından Twitter’da yayınlandı ve ürkütücü mü üzücü mü notu ile paylaşıldı.


Google iPhone kullanıcılarının verilerini çalıyor mu?Google iPhone kullanıcılarının verilerini çalıyor mu?
Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyorGoogle sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor

PAYLAŞ