Google Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Google Fiber, ABD'ye gigabit internet sunmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 17:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın yaklaşık olarak 10 yıl önce başlatmış olduğu “Google Fiber” adlı hizmeti devreye girmeye hazırlanıyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan şirket, ABD’nin iki eyaletinde kullanıcılara 2 gigabit seviyesinde internet sunacağını açıkladı. Söz konusu bu hizmet ise sadece 100 dolar karşılığında edinilebilecek. ABD merkezli teknoloji şirketi Google, internet ve altyapı teknoloji geliştirmelerine devam ediyor. 10 yıl önce ise Google Fiber adlı bir proje başlatmıştı. Bu proje ilk etapta kısıtlı bir kullanıcı kitlesine yüksek hızlı fiber internet sunmayı hedefliyordu. Söz konusu bu kullanıcılara sunulacak olan internet hızı ise gigabit seviyesindeydi.

Söz konusu bu proje ile alakalı ise önemli bir gelişme yaşandı. Google Fiber, 2 gigabit internet hızı sunmaya başlayacağını açıkladı.

Google Chrome güncellemesi v87 yayımlandıGoogle Chrome güncellemesi v87 yayımlandı

Google, 2 gigabit internet hızı sunmaya başlıyor

Google’ın günlük kullanıcılara sunmayı planladığı 2 gigabit internet hızı, ABD’nin Nashville ve Huntsville kentlerindeki kullanıcılara sunulacak. Ancak bu internet hizmetinin şehirin geneline mi yoksa bazı bölgelerine mi sunacağı henüz bilinmiyor. Google’ın açıklamalarına göre bu interneti kullanacak olan kullanıcılara Wi-Fi 6 özellikli bir internet ve modem ile internet kalitesinin evin her yerinde aynı seviyede olması hedefleniyor.

Google tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin sunacağı bu yüksek hızlı internetin fiyatı 100 dolar olarak belirlendi. Bu fiyata modem ve ekipmanların dahil olduğu belirtiliyor. Google bu kapsamda 1 gigabit bağlantı hızını da 70 dolara sunuyor. Kullanıcılar iki kat internet hızı için iki kat ödeme yapmamış olacaklar. Google, yeni internet hizmetinin çalışmalarına başlamış durumda. Şirket, Nashville ile Huntsville’de yaşayan kullanıcılardan talep toplamaya başladı. Söz konusu taleplerin değerlendirmesi sonrasında 2 gigabit internet hizmetini kullanıcılara sunacak. Belli kullanım testleri sonrasında bu hizmetin kapsamının daha da genişletilmesi bekleniyor.  


Google Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyorGoogle Haritalar'a, topluluk bildirim özelliği geliyor
Google yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyorGoogle yeni alışveriş servisiyle Amazon'a rakip oluyor

PAYLAŞ