Google Fiber 2 gigabit internet fiyatını açıkladı - Haberler - indir.com

Google Fiber 2 gigabit internet fiyatını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-15 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google’ın yüksek hızlı internet hizmeti olan Google Fiber, önümüzdeki aydan itibaren 2 gigabit internet hizmetinin testlerine başlayacak. Şirketin 2021’in başlarında 2 Gbps internet hızını tüm kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük arama motoru ve teknoloji şirketi olan Google, kullanıcılara birçok hizmet sunmanın yanı sıra Google Fiber adlı gigabit seviyesinde internet hızı hizmeti de sunuyor. Ancak yapılan duyuruda şirketin Google Fiber ile yakın zamanda 2 gigabit internet hızı sunmaya başlayacağı açıklandı.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Google Fiber’in sahip olacağı 2 gigabit planı, abonelerine 2 Gbpe’e kadar indirme 1 Gbps’e kadar yükleme hızı sunabilecek. Google, 2 gigabit internet planına geçenlere ise Wi-Fi 6 modeli de kendisi sunacak. Bu noktada kullanıcıların yüzde 30 daha hızlı internet bağlantısı kullanımı sağlanmış olacak.

Google Play Store'da kablosuz uygulama paylaşma özelliği göründüGoogle Play Store'da kablosuz uygulama paylaşma özelliği göründü

Google Fiber ile 2 Gbps internet fiyatı belli oldu

Google Fiber, mevcut gigabit planında olduğu gibi yeni 2 gigabit planında da kullanıcılara herhangi bir internet kotası ve taahhüt gibi detaylar koymuyor. Google Fiber 2 gigabit, mevcut Google Fiber gigabit planından sadece yüzde 30 daha pahalı olarak 100 dolar gibi bir aylık abonelik ücretine sahip olacak. Ancak üzücü haber olarak Google Fiber, Türkiye’de değil ABD’nin tamamında bile kullanıma sunulmuş değil. Bu sebeple Google Fiber 2 gigabit de Avrupa veya Türkiye’de kullanıma sunulmayacak.

Google’ın bu 2 gigabit internet planının önümüzdeki aydan itibaren ABD’de Huntsville ve Nashville şehirlerinde test edilmeye başlanacak. Test süreci sonrasında ise bu yılın ilerleyen günlerinde tüm kullanıcılar 2 gigabit internete erişebilecekler. Google Fiber’in hizmet verdiği diğer 19 şehirde de testler sonbahar döneminde başlamış olacak. Şehirdeki tüm kullanıcılar ise 2021’in başında 2 gigabit kullanmaya başlayacaklar.


Google Chrome sekmeleri gruplama özelliği kullanıma sunulduGoogle Chrome sekmeleri gruplama özelliği kullanıma sunuldu
Google Duo Android TV için geliyor!Google Duo Android TV için geliyor!

PAYLAŞ