Google Family Link'e ailelere daha çok kontrol sağlayacak güncelleme geliyor - Haberler - indir.com

Google Family Link'e ailelere daha çok kontrol sağlayacak güncelleme geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 20:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Tablet ve telefon kullanımının yaşı günden güne düşmekte. Çocukların kullandığı Anroid cihazlar için ebeveynlere yardımcı olmak için bir adım atan Google, “Google Family Link” için yeni bir güncelleme yayınlayacağını açıkladı. Google gelen son güncelleme ile ailelerin çocukların tablet ve telefon kullanımında daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak.

Ailelerin kurtarıcısı olan Google Family Link, uygulaması cihazlara çocuk versiyonu kurulduktan sonra, ebeveynlerin, çocuklarının girmelerini istemedikleri uygulamayı ve siteleri engelleyebiliyor. Bunun yanı sıra gelen aramaları da engelleyebilen ebeveynler, Google Play mağazasından çeşitli ödeme kısıtlandırmaları da yapabiliyor.

Google Family Link Uygulaması İndirilmeye SunulduGoogle Family Link Uygulaması İndirilmeye Sunuldu

Detaylı kısıtlandırma seçenekleri

Google’ın “Google Family Link” uygulamasına yeni sunacağı güncelleme ile birlikte artık ebeveynler çocuklarının ne kadar tablet ya da akıllı telefon kullanabileceğini de belirleyecek. Google’ın kullanım süresinde sunduğu kısıtlama ayarı sayesinde küçük yaşlardaki çocukların Android cihaz kullanımı tamamen ailelerin kontrolüne girebilecek. Bunun yanı sıra çocukların Android cihaz kullanmasını da azaltmak için atılan bir adım olan bu özellik sayesinde çocukların sosyal ağlarda ve YouTube’da geçirdiği zamanda ciddi bir oranda azalmış olacak.

Google'dan Çocuk Güvenliği İçin Family Link Uygulaması Duyuruldu

Google’ın “Google Family Link” uygulamasına sunduğu bir diğer yenilik ise, kullanım süresine ailelerin 5 dakikalık eklemeler yapabilme fırsatına sahip olması. Uygulama içerisinden çocuğunuzun Anroid bir cihazda gün içerisine ne kadar zaman geçirmesini istediğini belirleyebiliyorsunuz. Ve bu süre dolduktan sonra “Google Family Link” artık çocuğunuzun servisler arasında gezinmesini engelliyor. Yeni özellik sayesinde belirlediğiniz süreye 5 ve 15 dakikalık eklemeler yapabileceksiniz. “Google Family Link” uygulamasının gün içerisinde maksimum 8 saate kadar izin verdiğini hatırlatmakta da fayda var. “Google Family Link” uygulamasının çocuk versiyonunu kullanabilmek için sahip olduğunu Anroid cihazının Anroid 7 ve üzeri bir yazılıma sahip olması gerekli.


Google çocuk gizliliği konusunda yaptığı ihlalleri çözmek için yaklaşık 170 milyon dolar ödeyecekGoogle çocuk gizliliği konusunda yaptığı ihlalleri çözmek için yaklaşık 170 milyon dolar ödeyecek
Yakında Google Haritalar'a gelecek 'Gizli Mod'un testlerine başladıYakında Google Haritalar'a gelecek 'Gizli Mod'un testlerine başladı

PAYLAŞ