Google Family Link Uygulaması İndirilmeye Sunuldu - Haberler - indir.com

Google Family Link Uygulaması İndirilmeye Sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-02 21:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google, kullanıcı güvenliğine yönelik yeni çalışmalar ve içerikler üretmeye devam ediyor. Google'ın sahip olduğu Android işletim sistemli cihazlar üzerinde ebeveynlere daha sıkı bir kontrol imkanı sunabilmek için yeni Family Link adlı uygulamasını mağazada yayınladı. Şuan için ABD üzerinde indirilebilen ve kullanılabilen bu uygulamanın gelin ne işe yaradığına ve detaylarına bakalım. Android platformlarda ebeveynlere daha güçlü bir denetim imkanı sağlayan Family Link uygulaması bir süredir davet usülü şeklinde deneme ve beta sürecinde bulunuyordu. Beklenen bu uygulama nihayet deneme sürümünden çıktı ve mağazada resmi olarak indirilmeye sunuldu.

Bildiğiniz üzere internet ortamında zararlı içerikler olduğu için ebeveynlerin çocuklarının mobil kullanımını takip etmeleri önemli bir etmen diyebiliriz. Ebeveynlerin kontrolünün dışında ekran başında fazla vakit geçirme ve şifreler elde edilerek mağaza üzerinden satın alma gibi olmaması gereken durumlar gün yüzüne çıkabiliyor. Google Play üzerinde yer alan çeşitli üçüncü parti uygulamaların yardımıyla bunun önüne geçmek çalışılsada, Google cephesinden resmi olarak bir ebeveyn denetim uygulaması gelmesi oldukça önemli gelişmelerden birisi diyebiliriz.

Family Link adlı bu çözüm ile 13 yaş altı için geliştirilmiş olan ve Android cihazlarda ebeveynlere daha çok denetim aracı imkanı sunabilecek. Çocukların hangi uygulamalara erişebileceği seçilebildiği gibi cihaza kullanım süresi ve uzaktan kitleme gibi birçok yetenek bulunuyor.  Uygulama şuan için ABD üzerinde aktif durumda ve yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor. Ayrıca Android 6.0 ve üzeri sürümlerde çalıştığını hatırlatalım.





PAYLAŞ