Google evden çalışma tarihini uzatma kararı aldı - Haberler - indir.com

Google evden çalışma tarihini uzatma kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-29 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD merkezli teknoloji şirketi olan Google, koronavirüs salgını sebebiyle evden çalışma kuralını getirmişti. Şimdi ise yaşanan gelişme ile beraber söz konusu bu kuralın süresini uzattı. Şirket, yapmış olduğu açıklama ile evden çalışma kuralını Temmuz 2021’e kadar sürdüreceğini açıkladı. Bu yılın başında tüm dünya genelinde patlak veren koronavirüs salgını, günlük hayatı olumsuz etkilediği kadar ekonomi ve iş dünyasını da derinden etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda şirketler evden çalışma sistemlerine geçiş yaptılar. Bu şirketler arasında teknolojinin önde gelen isimleri de dahil olmak üzere dünya genelindeki birçok kuruluş, çalışanlarını eve göndererek evden çalışma sistemine geçiş yaptılar.

Fakat salgının hala sürmesi bu noktada ülkelerdeki şirketlerin bu sistemi devam ettirmesi zorunluluğuna maruz bıraktı. Bu kapsamda ise ilk hamlelerden birisi arama motoru devi Google’dan geldi.

Steve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava ettiSteve Wozniak, Google’ı YouTube yüzünden dava etti

Google evden çalışma süresini 2021’e uzattı

The Street kaynaklı habere göre ABD merkezli arama devi Google, evden çalışma kararını önümüzdeki yılın Temmuz ayına kadar uzatma kararı aldı. Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden olan Google’ın hali hazırda 200 binden fazla çalışan sayısı bulunuyor. Evden çalışma kuralıya uyan tek şirket olmayan Google haricinde, dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos’un CEO’su ve kurucu olduğu e-ticaret devi platform Amazon’da evden çalışma kuralını en az Ocak 2021 yılına kadar uzattı. Şirket ayrıca gerekli olmayan iş seyahatlerini de yıl sonuna kadar kısıtlama kararı aldı.

Microsoft, mayıs ayında yapmış olduğu duyuru ile çalışanlarını ekim ayına kadar evden çalışma sistemine geçirdi. Şirketler bu sürenin bir hayli uzun olduğu seçenekler sundu. Twitter’da yılın başında yaptığı duyuruda çalışanların isterlerse “sürekli olarak” evden çalışmaya devam edeceklerini açıklamıştı. Bir başka sosyal medya devi olan Facebook se çalışanlarının yüzde 50’sinin önümüzdeki 5 ile 10 yıl boyunca uzaktan çalışabileceklerini duyurdu. Akıllı telefon pazarının popüler ismi Apple ise ABD’de yer alan ofislerindeki yıl sonuna kadar geri dönüş olmayacağını açıklamıştı. ABD şuan için dünyada salgından en fazla etkilenen ülke olarak bulunuyor. Toplamda 16 milyon vakanın 4’te 1’i ABD’de bulunuyor.


Google Search Console nedir ?Google Search Console nedir ?
Android TV'nin adı Google TV olarak mı değişiyor?Android TV'nin adı Google TV olarak mı değişiyor?

PAYLAŞ