Google Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile Anlattı - Haberler - indir.com

Google Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile Anlattı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 16:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yazılım devi Google, son zamanların en popüler konusu güvenlik meseleleri ile ilgili çeşitli çalışmalara imza attı. Güvenlik araçlarının kullanıcıların kişisel verilerini ne düzeyde korudukları konusunda ne kadar faydalı bir şekilde hareket ettiğini göstermek için elde ettiği somut verilerden ve hatta aynı zamanda güvenlik verilerini anlatan istatistiklerden faydalandı. Bu veriler doğrultusunda hareket ederek kullanıcılarına bilgi vermeyi amaçlayan Google, somut verilerin içeriklerden faydalanıyor. Şirket tarafından verilen bilgileri değerlendirdiğimiz taktirde, kullanıcıların Google hesaplarına kurtarma numarası eklemeleri yaşanacak olan otomatik saldırıların yüzde 100'ünü engelleyecek nitelikte güce sahiptir. Toplu yemleme şeklinde adlandırılan bu saldırılarda ise söz konusu bu oran yüzde 99 oranında gerçekleşecek güce sahiptir. Yapılan saldırılan hedeflenmiş bir şekilde gerçekleştiriliyor olmasındaki kısımda ise yüzde 66'lık bir engelleme sağlıyor. 

Son zamanlarda güvenlik ile ilgili oldukça ciddi sorunlar ile karşı karşıya geliyoruz. Kişilerin kişisel verilerinin ele geçirilmesine sebep olacak olan güven açıklarını her geçen gün artış göstermektedir. Yazılım devi Google, elde ettiği söz konusu istatistiklerin Güvenlik Kontrolü aracının kullanımı için yeterli kadar ikna edici bir veri olduğuna inanıyor. Somut veriler sayesinde kullanıcılarına ciddi bilgiler sunan Google, güven kazanmak adına gelişmiş düzeyde içerikleri değerlendiriyor. Güvenlik Kontrolü sayfasında yer alan bilgiler sayesinde Google hesabının ne derece güvenli olup olmadığı hakkında detaylı veriler sunmayı başaran içerikleri etkin bir şekilde görmek amacıyla gerekli değişiklikler hiç zorlanmadan yapılıyor. 

Sesle Çeviri Yapabilen Google Translatotron DuyurulduSesle Çeviri Yapabilen Google Translatotron Duyuruldu

Hedef olan noktası belirlenmiş saldırıların SMS şeklinde doğrulanma gibi yöntemler alışılmış olsa da, yazılım devi Google'ın aktif bir akıllı cep telefonu bilgi isteminde bulunması ve kullanıcılardan son anda girmiş oldukları cihazlarını doğrulamasını istemesi sayesinde, şüpheli olarak nitelendirilen ve bu şüphelileri de engellemek artık çok kolay olacak. Kullanıcıların tamamen yeni konumdan ve aynı zamanda yeni bir cihazdan erişim sağlamaları ise daha kapsamlı bir sistem üzerinden gerçekleşecek. Google tarafından vurgulanan bir diğer bilgilerden bir diğeri de, kullanıcıların yüzde yüzde 38'inin mevcut Google hesaplarına güvenlik amacıyla telefon numaralarını, yüzde 34'ünün de ikinci bir e-posta adresi de eklenmeyen bilgiler arasında yer alıyor. Google kullanıcıların, bu tarz bilgilerini hesap kurtarmak ve güvenlik amacıyla Google hesaplarına eklemeleri gerektiğinin bilgisini veriyor. Bu bilgilerin Google hesaplarında yer almıyor olması hesap kilitlenme olaylarının artmasına da sebep olmaktadır. 

Ekstra güvenlik önlemleri hakkında bilgi veren Google, bahsettiğimiz saldırı türlerinin dışında kalan saldırı türlerini de araştırmak konusunda geride kalmadı. Tanıdık olarak değerlendirilen kişileri ya da Google'ı taklit eden saldırılara son derece nadir rastlandığının altını çizen şirket, bu duruma rağmen söz konusu saldırılarda ilk girişimin bastırılmasının ardından tekrar yapılacak olan girişimlere de dikkat çekti. Google bu durum karşısında titiz bir şekilde çalışarak kullanıcılarına güvenli bir ortam sunmak için mevcut hizmetlerini güçlendirmeye ve hizmetlerde yer alan mevcut güvenlik adımlarını artırmak için var olan seçenekleri değerlendirmeniz gerektiği hakkı bilgi veriyor. 


Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe

PAYLAŞ