Google ekran çentiği gizleme özelliği ile ilgili açıklama geldi - Haberler - indir.com

Google ekran çentiği gizleme özelliği ile ilgili açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-10 14:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Nokia 6.1 Plus’ta çentik gizleme özelliğine yer vermeyen HMD Global’in neden olduğu tartışma konusu, çözüme kavuştu.

Nokia’nın yeni modeli, bir süre önce global anlamda satışa çıkan Nokia X6 yani Nokia 6.1 Plus , kullanıcılarının beğenisini kazanan bir model oldu. Fakat model, gündemde bir tartışma konusunun başlamasına da neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda, Nokia akıllı telefon markasının üreticisi HMD Global’in, Nokia 6.1 Plus cihazında Android One işletim sisteminde yer alan ekran çentiğini gizleme özelliğine yer vermemesi, bazı tartışmalara yol açtı.

Nokia 6.1 Plus’ın, 5.8 inç büyüklüğündeki ekranında bir çentik yer alıyor. Android One işletim sistemi ile gelen model, sistem sunmasına rağmen kullanıcılarına çentik gizleme özelliğini sunmuyor. Tartışma konusu olan bu durum hakkında, Google’dan gelen açıklama durumu çözüme kavuşturdu.

Google ekran çentiğini gizleme konusunda bir kısıtlama olmadığını söyledi

Kullanıcılar çentiği gizleme konusunda kısıtlandırma gelmesi üzerine durumdan memnun olmadıklarını dile getirdiler. HMD Global ise bu durumu, Google’ın cihazın sistem gereksinimleri nedeniyle getirdiği kısıtlamaya bağlayarak, Google’ı suçlu gösterdi. Fakat teknoloji devi bunun tam tersi yönünde bir açıklama yaptı. Google tarafından yapılan açıklamada da Android One işletim sisteminin, çentik gizleme konusunda bir kısıtlama getirmediğinin altını çizdi. Bu nedenle kullanıcıların ekran çentiğini istediği zaman gizleyebileceğini dile getirdi.  Nokia 6.1 Plus’ın da kısa bir süre sonra bu özelliğe yeniden kavuşacağı söylenerek, cihaz kullanıcılarına müjde verildi.





PAYLAŞ