Google ekran alıntısında arama yapma özelliğini mi sunacak? - Haberler - indir.com

Google ekran alıntısında arama yapma özelliğini mi sunacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 08:34:01
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google, uygulamasının 10.61 sürümünde ortaya çıkarılan yeni bir özelliğe yer veriyor. Bu özellik sayesinde ekran alıntılarında yer alan metinler ve objeler de adeta kamerayla çekilmiş gibi Lens ile taranabilecek durumda olacak.

Teknoloji devi Google, önümüzdeki günlerde ekran içeriğiyle ilgili iki özelliği bir araya getirerek kullanıcılarına büyük bir kolaylık getirebilir. Bir araya getirilecek özelliklerinden biri “ekran görüntüsü düzenleme ve paylaşma,” diğeri ise “ekranımda ne var?” şeklinde cihazlarda yer alıyor. (.apk) (Android işletim sistemi uygulama paketi) incelemesiyle ortaya çıkan “Akıllı Ekran Görüntüleri” özelliğine göre, bir ekran görüntüsü aldığınızda bunu direkt olarak paylaşabilmenin yanında bir de Lens ile tarama özelliğine sahip olunacak.

Eski Google çalışanı: Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilirEski Google çalışanı: Yapay zekalı silahlar savaş başlatabilir

Bu özellik sayesinde lensi seçtiğimiz andan itibaren ekran görüntüsü üzerindeki metinlerde ya da objelerde arama yapmak, metinleri düzenleme yapabileceğiniz yazıya çevirmek ve çok daha fazlası mümkün hâle gelecek. Bu özelliğin ne zaman sunulacağı ya da sunulacak olduğu henüz belli değil.  Uygulamanın 10.61 sürümünde tespit edilen bu özellik, umut ediyoruz ki yakın zamanda kullanıcılara sunulur.

Google Kormo Nedir?

Google, iş listeleme servisi olarak tanıtımını yaptığı Google Kormo servisini, Hindistan gibi nüfusun yüksek olduğu bir ülkede daha kullanıma sundu. Daha önce Bangladeş ve Endonezya ile başlayan bu servis kullanımını daha da geniş bir alana yaymak isteyen Google, Hindistan adımı ile birlikte servisin kullanıcı sayısının da artacağının sinyallerini verdi.

Günümüzde birçok kullanıcı arama motoru olarak Google’ı tercih ediyor. Bunun sonucu olarak siteler de Google’ı ve Google’ın kurallarını diğer sitelerden öne geçiren bir etkiye sahip. Dünya tarafından en çok tercih edilen ve kullanılan arama motoru yeni gelen güncellemeleriyle kuralları değiştiriyor. Geçtiğimiz hafta bir blog yazısı yayınlayan Google, artık haberlerin orijinal kaynaklarının ön plana çıkacağı yeni bir algoritma geliştirdiğini açıkladı.

Google Algoritması Güncelleniyor

Şirketler haber ve iletişim alanında çalışmalarını çoğu zaman yeni haberleri birbirlerinden takip edebiliyorlar. Birçok haber sitesi birkaç saat arayla aynı haberi yazdığını düşünürsek bu torbanın içerisinde orijinal haberler yok olması gayet normal bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Orijinal içerikleri üst sıralarda göstermek isteyen Google, alıntı yapan sitedelerin haber kaynağının daha önemli olduğunu savunuyor. Böylece haberi alıntılayan sitelerin daha aşağıda yer almasını sağlayacak.

Uzun bir süredir çalışması yapılan bu özellik sayesinde artık “Google Haberler” servisi içinde geçerli olacak. Bu sayede haberleri orijinal olarak yazan siteler Google'da daha öne çıkmış olacak. Haberlerin orijinal yapan siteleri önde çıkması ise kullanıcının tercihinde olacak.

 




Google Kormo nedir?Google Kormo nedir?
Google Pixel 4 tanıtım tarihi belli oldu!Google Pixel 4 tanıtım tarihi belli oldu!

PAYLAŞ