Google Earth nedir? - Haberler - indir.com

Google Earth nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-20 17:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google Earth Google tarafından geliştirilen bir özel uygulama. Uydu görüntülerinin kullanıldığı bu uygulama sayesinde dünyanın istenilen her bir noktasına yakın bir bakış atabilmek mümkün. Geliştirildiği ilk günden bugüne kadar sürekli yenilenen ve yeni özelliklerle daha yetenekli hale gelen Google Earth, böylece dünya genelinde neler olup bittiğinin kolay bir şekilde öğrenilmesini sağlıyor.

Google Earth kimler için uygun?

Haritalarla çalışan kişiler için büyük bir kolaylık sağlayan Google Earth, aynı zamanda üç boyutlu şehirleri ve dünya turuna çıkılmasını sağladığı için çok farklı bir deneyim sunuyor. Şu anda masaüstü versiyonunun yanı sıra mobil cihazlar için özel olarak geliştirilen uygulamaları ile dikkat çeken Google Earth, Pro sürümü ile de daha gelişmiş özellikleri bir arada sunuyor.

Google Earth Pro Tamamen Ücretsiz Oldu!Google Earth Pro Tamamen Ücretsiz Oldu!

Google Earth ne için kullanılıyor?

Keşif yapmayı seven ya da internet üzerinde oturduğu yerden dünyanın çeşitli bölgelerine gezmek isteyen herkesin kullanılabileceği Google Earth, herhangi bir sınırlama ya da kısıtlama olmaksızın dünyanın geniş bir alanının gezilmesini sağlıyor.

Google tarafından özel cihaz ve araçlarla çekimleri tamamlanarak sisteme aktarılan veri tabanı sayesinde dünyanın her yerinde canlı görüntüleri ile izleyebilmek mümkün. Pratik olmasının yanı sıra kişilerin kendi ev ve adreslerini dahi kolay bir şekilde tespit edebileceği Google Earth, doğru bilgilerinin yanı sıra dünya genelinde de pek çok yeniliğin ve araştırmanın yapılması sağlıyor.

Google Earth nasıl kullanılır?

Google Earth kullanmak isteyen kişilerin Google resmi internet sayfası üzerinden en son versiyonu indirerek masaüstüne ya da telefonlarına kurması yeterli oluyor. Kurulum sonrasında ise kişilerin arama bölümünden nereyi görmek istiyorsa orayı yazması ve ekranda açılacak güncel görüntüleri üzerinden incelemeler yapması yeterli.

Mouse kullanarak yakınlaştırma, uzaklaştırma ya da çevre bölgelerde gezinme işlemlerini yapabileceğiniz Google Earth, aynı zamanda pek çok Google servisi için de uydu verilerini sağlıyor. Görüntüleme, resim alma ya da bölge ile ilgili detaylı inceleme yapmak isteyen kişilerin büyük bir yardım alabileceği Google Earth, aynı zamanda Google güvencesi ile güvenli bir şekilde bu konudaki ihtiyaçları karşılıyor. Ücretsiz olması en büyük avantajı olduğu gibi Google Earth sayesinde dünya parmaklarınızın ucuna geliyor. 

Google Earth'a 3D Harita Geldi ve Baştan Aşağı Yenilendi!


İlgili uygulamalar
Google Earth'a Hikayeler Özelliği GeliyorGoogle Earth'a Hikayeler Özelliği Geliyor
iPhone İçin Yeni Google Earth Uygulaması YayındaiPhone İçin Yeni Google Earth Uygulaması Yayında

PAYLAŞ