Google E-Tablolar kullanım rehberi - Haberler - indir.com

Google E-Tablolar kullanım rehberi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-16 13:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Çeşitli tablolar ve hesaplamalar için Microsoft Excel gibi bir program kullanımı gerekirken, son dönemlerin trend programı Google E-Tablolar ücretsiz ve online olması ile ön plana çıkıyor. Google E-tablolar kullanım rehberi ile online uygulamanın nasıl çalıştığına dair daha detaylı bilgi alabilir ve grafik tablo oluşturma konusunda yeni alternatiften yararlanabilirsiniz. 

Google E-Tablolar kullanım rehberi

Google, Dökümanlar ve E-Tablolar için Eklenti Desteğini DuyurduGoogle, Dökümanlar ve E-Tablolar için Eklenti Desteğini Duyurdu

Google E-Tablolar, Excel gibi benzer programlar ile aynı çalışma sistemine sahip. Pek çok özelliğin aynı olduğu bu uygulamada, tek fark geliştirici. Yıllardan beri Microsoft’un piyasaya sunduğu Microsoft Excel'i kullanmaya alışkın olan kullanıcılar, benzer bir kullanımı Google E-Tablolar da elde edebilir. Buna karşın Google tarafından getirilen yenilikler, farklı bir deneyim sunuyor. Google E-Tablolar için en çok yardım alınan konulardan birisi ise grafiklerin nasıl hazırlanacağı.

Google E-Tablolar’da grafikler nasıl hazırlanır?

Google E-Tablolar üzerinde grafik oluşturabilmek için öncelikle verilerin tablo üzerinde işlenmesi gerekir. Ardından hangi veriler üzerinden grafik hazırlanmak isteniyorsa verilerin seçilmesi ve ekle bölümünden grafik kısmına dokunulması yeterli.

Hücre seçimi sonrasında grafik eklemek için yapılacak seçim

 

Ekranda açılacak olan yeni grafik penceresinden grafik türü seçimi yaparak, yeni grafiğinizi hazırlayabilirsiniz. Bu işlemlerin ardından yapılması gereken tek işlem, hangi hücrelerin grafiğe dahil edilip edilmeyeceğini belirlemek.

Aynı veriler üzerinden hazırlanan bir çizgi grafik örneği

Aynı veriler üzerinden hazırlanan karma grafik örneği

Kolay yönetimi olması sayesinde grafiklerinizi kolay bir şekilde Google E-Tablolar ile hazırlayabilirsiniz. Gelişmiş araçlara sahip olan Google E-Tablolar grafik özelliğinde çizgilerin kalınlığından renk seçeneklerine kadar pek çok farklı kişiselleştirmeyi yapabilmek ve tabloları daha da özel hale getirebilmek mümkün.

Grafiğinizi adlandırılabilecek adına grafik özellikleri bölümünden özel isim verebilir, grafikteki veri noktalarını eklemek istediğinizde de veri etiketleri onay kutusunu işaretlemeniz yeterli. Bu bakımdan grafikler üzerinden yapılacak tüm değişikliklerde mevcut grafik ayarlarını kontrol etmeniz gerekli yardımı sunuyor. Çizgi grafiğinin yanı sıra sütün grafikler, pasta grafikler gibi pek çok farklı grafik türü üzerinden çalışmalarınızı yapılabilirsiniz. Bu aşamada ise en başta yapılan grafik türü seçiminde bu grafik türünü seçmeniz gerekir.

Grafik özelleştirme ekranı


İlgili uygulamalar
Google, Dokümanlar ve E-Tablolar Mobil Uygulamalarını YayınladıGoogle, Dokümanlar ve E-Tablolar Mobil Uygulamalarını Yayınladı

PAYLAŞ