Google Duo'ya Zoom benzeri bir özellik geldi - Haberler - indir.com

Google Duo'ya Zoom benzeri bir özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden Google'ın görüntülü görüşme platformu olan Duo, popüler video konferans programı Zoom'un bir özelliğini kendi bünyesine dahil etti. Google Duo üzerinde kullanıcılar artık davet linki göndererek katılımcıların konuşmaya kolay bir şekilde dahil olmalarını sağlıyor. Google tarafından geliştirilen görüntülü görülme platformu Duo, popüler video konferans programı Zoom'un bir özelliğini kendi bünyesine kattı. Google Duo platformunda kullanıcılar artık davet linki göndererek katılımcıların konuşmaya kolay bir şekilde dahil olmasını sağlayabiliyorlar. Google Duo görüntülü aramalarda davet linki gönderme özelliği hakkında merak edilenleri yazının devamında bulabilirsiniz. 

Google Duo'ya yeni özellik

Google'ın işletmeler için özel olarak tasarladığı görüntülü görüşme platformu Google Meet'in aksine Duo, daha mobil dostu olan ve kullanıcı odaklı bir uygulama olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fakat hala devam eden COID-19 salgını süresinde her zamankinden daha fazla insan görüntülü sohbet için standart video görüşmesinden daha büyük ölçeklerde video konferans kullanıyor.

Google Duo Fotoğraf Gönderme Özelliği KazandıGoogle Duo Fotoğraf Gönderme Özelliği Kazandı

Bu, Google'ın Duo dahil diğer tüm çeşitli sohbet uygulamalarının gelişmesine de sebep oldu. Google, uygulamaya yeni AV1 codec desteği sunarak arama kalitesini artırdı. Bununla beraber aynı zamanda aramalarda 12 kişiye kadar katılım sağlanabiliyordu. Şirket aynı zamanda kullanıcıların masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarda video konferans için daha güçlü, web tabanlı bir seçeneğe ihtiyaç duyması durumunda Nisan ayından bu yana ücretsiz olarak kullanılabilen Meet'i sunuyor. 

Google Duo davet linki nasıl gönderilir?

Google Duo'ya yeni gelen davet linkleri, web desteği, ekran karalama, Snapchat tarzı maske efektlerini de içeren büyük bir güncellemenin bir parçası. Davet bağlantılarının yakında sunulacağı söyleniyordu ve Google sonunda sunucu tarafında güncelleme yaparak uygulamanın eski sürümlerinde bile özelliği aktif etti. Şimdi, kullanıcılar bir Duo araması gerçekleştirmek ve kişileri dahil etmek için, grup çağrısı oluşturduktan sonra bunu özel bir davet linki aracılığıyla yapabiliyor. Şu anda yalnızca Android ve iOS dahil mobil cihazlarda çalışıyor.


İlgili uygulamalar
Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?
Google Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyurulduGoogle Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyuruldu
Google Duo yeni özellikleriyle uygulama deneyimini arttırıyorGoogle Duo yeni özellikleriyle uygulama deneyimini arttırıyor

PAYLAŞ