Google Duo yeni özellikleriyle uygulama deneyimini arttırıyor - Haberler - indir.com

Google Duo yeni özellikleriyle uygulama deneyimini arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-24 13:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google tarafından geliştirilen video sohbet uygulaması Duo için güvenlik ve performans iyileştirmeleri sağlayacak yeni özellikler yolda.

Koronavirüs nedeniyle gelen seyahat kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasakları insanları çevrimiçi iletişime başvurmak zorunda bıraktı. Bu durum haliyle anlık mesajlaşma uygulamalarının ve görüntülü sohbet uygulamalarının kullanımında yoğun bir artış yaşanmasına neden oldu. Sohbet servislerinin bu hızlı büyümesi ise şirketleri kullanıcılarına daha iyi özellikler sunmaya teşvik etti. Bu dönemde en çok tercih edilen görüntülü sohbet uygulamalarından biri ise Google Duo olarak karşımıza çıkıyor.

Google Duo Fotoğraf Gönderme Özelliği KazandıGoogle Duo Fotoğraf Gönderme Özelliği Kazandı

Google Duo’ya gelecek yeni özellikler

Artan kullanıcı sayısıyla, uygulama deneyimini arttırmak için harekete geçen Google ise, yakında Duo uygulamasının yeni özelliklerini yayınlayacak. Piyasaya giriş yaptığı ilk günden beri kullanıcılarına gizlilik sağlayan Google Duo uçtan uca şifrelemeyi kullanıyordu. Bu hamlesiyle kullanıcılarının aklında güvenlik noktasında soru işareti bırakmayan uygulama yeni güncellemeyle birlikte farklı internet şartlarına daha uyumlu bir hale gelecek.

Google, Duo'da grup aramalarını 8 kişiden 12 kişiye çıkarıyor

Görüntü kalitesi açısından kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sağlayacak olan Google, aynı zamanda kullanıcılarının güvenlik önlemleri zayıf olan görüntülü konuşma uygulamalarına yönelmesini engellemek amacıyla konferans limitini arttıracak.

Tüm bunlara ek olarak yeni güncellemeyle kullanıma sunulacak bir diğer özellik ise
anlık fotoğraf yakalama olacak. Şimdilik akıllı telefonlar üzerinden ekran görüntüsü yardımıyla alınan sohbet görüntüleri artık Duo üzerinden gerçekleştirilebilecek ve çekilen görüntü her iki tarafa gönderilecek. Yeni güncelleme uygulamanın Android ve iOS sürümü için eş zamanlı olarak yayınlanacak.



İlgili uygulamalar
Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?
Google Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyurulduGoogle Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyuruldu

PAYLAŞ