Google Drive'ın Yeni Sistemi 28 Haziran'da Kullanılabilecek - Haberler - indir.com

Google Drive'ın Yeni Sistemi 28 Haziran'da Kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-20 12:00:35
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanlarda bulut depolama sistemleri bir hayli popüler olmaya başladılar. Özellikle şirketlere ait depolama sistemleri güncellemeler ile yeni işlevsel özellikler kazanmaya devam ettikçe bu durum artmaya devam ediyor. Bu noktada ise internet devi Google?ın en fazla kullanılan servislerinden birisi olan Google Drive yeni bir güncelleme ile oldukça işlevsel bir yeteneğe kavuşmuş durumda. Normal şartlarda bulut depolama sistemleri siz bilgisayar başında değilken bile istediğiniz dosyalara rahat bir şekilde ulaşmanıza olanak sağlıyordu. Ancak Google Drive için geliştirilen yeni bir yetenek ile bu özellik farklı bir seviyeye taşınıyor diyebiliriz.

Google Drive?ın yeni özelliği ile beraber bilgisayarınızda bulunan tüm dosyaları artık yedeklemeniz mümkün olacaktır. Google sunduğu yetenek ve hizmetler ile beraber hayatımızın her parçasına müdahele etmeye devam ediyor. Bu olumlu müdahelelerin bir yenisi daha bulut depolama servisi ile sunulacak. Google Drive oldukça geniş bir kullanıcı sayısına sahip ve son gelişmeler ile beraber dahada işlevsel bir hal almaya başlayacak. Bilgisayarınızda bulunan tüm dosyalarınızı artık yedekleyebileceksiniz ve bilgisayarlarınızın bozulma ve hatalarına karşı bir önlem almanızda olanak sağlanacak.

Google Drive ile beraber bu yeni sistemi kullanabilmek için bilgisayarınıza Backup and Sync uygulmaasını indirmeniz gerekmetedir. Sonrasında ise uygulama aracılığı ile bilgisayarınızda yedeklenmesini istediğiniz dosyaları ve içerikleri seçmelisiniz. Bu noktadan sonra tüm işlemler neticesinde yedeklemeler otomatik olarak gerçekleşmektedir. İlk 15 GB?a kadar herhangi bir ücret istemeyen bu sistem için depolamayı genişletmek istediğinizde ise belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. 1 TB?lık alanı satın almak için ise yıllık olarak 100 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekmektedir. Benzeri bir sistem olan Backblaze ise sınırlama engeli olmadan yıllık olarak 50 dolar fiyat almaktadır. Bu hizmetin devreye gireceği tarih ise 28 Haziran olarak belirlenmiş durumda.





PAYLAŞ